Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mlađak u Blizancima (3.6.) – moje misli, moji saveznici

U ponedjeljak, 3.6. u 11 sati i 2 minute, Sunce i Mjesec susrest će se na 12 stupnju znaka Blizanaca. Kad se Mjesec nađe na sunčevoj putanji, događa se Mlađak koji u astrologiji nosi simboliku novog početka. Jedan ciklus se privodi kraju, osvrćemo se kratko unatrag, zaključujemo, arhiviramo, shvaćamo i sve nam je jasnije koji je daljnji cilj.

PišeJulijana Omerović/Samopozitivno.com

Mladi Mjesec u Blizancima ima misaoni koncept. Puno razmišljamo, dijelimo svoje misli s drugima, šaljemo u svijet informacije koje nam u interakciji s drugima mogu povećati razumijevanje onoga što se događa, kao i onoga što još možemo učiniti kako bismo poboljšali situaciju koja nas opterećuje.

Ključne teme su:

– odnosi s bliskim rođacima, susjedima, prijateljima iz škole ili djetinjstva
– učenje i obrazovanje
– kraća putovanja, promet i promjene u bliskoj okolini
– način na koji razmišljamo i komuniciramo
– čitanje, pisanje, honorarni poslovi
– povezivanje s drugima putem društvenih mreža, pismene i usmene komunikacije

Ključna izjava ovog Mlađaka je – ja mislim.

Prilagodljivost, domišljatost i snalažljivost su naglašeni.

U razdoblju do idućeg mladog Mjeseca imamo priliku naučiti nešto novo, steći korisno znanje koje će nam pomoći da promijenimo ono što nam ne ide u prilog. Zato pohađajte tečajeve, predavanja, čitajte, razgovarajte s onima koji posjeduju znanje o temi koja vas zanima.

Sada je vrijeme za promjenu….

…dopustite si ‘otići’ u neka nova područja – istražiti, saznati, naučiti, shvatiti
…budite svjesni svojih misli. Opterećuju li vas, koče ili vas potiču? Što možete učiniti da bi um postao vaš saveznik?
…zapisujte svoje misli i osjećaje, vodite dnevnik – rasteretite svoj um, papir sve može podnijeti
…podijelite s drugima svoje uvide i saznanja, neka drugi uče na vašem primjeru, isto kao i što vi možete učiti iz tuđih iskustava
…kad vas ulovi nemir, izađite u šetnju, hodajte, krećite se

Planeti koji će u širem aspektu utjecati na ovaj Mlađak su Jupiter iz znaka Strijelca i Neptun iz područja Riba. Lako je moguće da dođe do nekih pogrešnih interpretacija, zabluda ili ne baš iskrenih izjava. Lakomisleni smo. Olako pristupamo nekim situacijama i smatramo da će se već to nekako riješiti. Više smo zagledani u budućnost, dolazi do nekog neumjerenog širenja, a promiče nam onaj realni, stvarni dio, ono što je sada bitno.

Pazite kome vjerujete, čuvajte se neutemeljenog optimizma, ne kockajte se s novcem, a niti sa životom. Odustanite od nepotrebnog rizika.

U vrijeme ovog Mlađaka Venera je u predivnom trigonu s Plutonom, a taj aspekt produbljuje povezanost, bliskost i strast u intimnim odnosima. Ljubav je ta koja iscjeljuje, regenerira i to na vrlo dubokoj razini. Ovo je dobar aspekt i za financije i poboljšanje financijskih prilika.

Saturn i Neptun ohrabruju nas na ostvarenje snova. Strpljivim i upornim radom, realnim odnosom prema dužnostima, poslu, odnosima, u prilici smo stvoriti nešto što će imati vrijednost. Ovo je i aspekt duhovne mudrosti, uvida koji dolaze kao pomoć na putu.

I na kraju ne zaboravite uživati.

Ne zaboravite odvojiti vrijeme za ono što vas raduje.

I krenite u promjenu jer svako dugotrajnije stajanje na mjestu može donijeti nezadovoljstvo.