Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

“Most ponad burne rijeke” predstavljen u Tribunju, na mjestu radnje

Dalibor Talajić predstavio je svoju knjigu “Most ponad burne rijeke” u Tribunju pored Šibenika, mjestu koje ima važnu ulogu u njegovoj knjizi i u njegovu životu. Talajić, naime, u Tribunju ljetuje od djetinjstva, a tribunjska ljetovanja donosila su i važne pomake u odrastanju njegova sina, čije je predškolsku dob opisao u svojoj knjizi. Dječak s poremećajem autističnog spektra u Tribunju je, naime, zavolio more i kupanje u moru, naučio je plivati te doživljavati drugu djecu i prihvaćati njihova odobravanja, što je bio znak da se njegov razvoj može unaprijediti i bolje prilagoditi svakodnevnici.

U svojoj knjizi “Most ponad burne rijeke” Dalibor Talajić opisao je dragocjenu podršku, razumijevanje i odobravanje koju je njegovu sinu pružili stanovnici Tribunja, sudjelujući na taj način u njegovoj socijalizaciji i odrastanju.
Dalibor Talajić zahvalio je tribunjskoj turističkoj zajednici na organizaciji promocije “na mjestu radnje”, a svima okupljenima u Kulturnom centru Tribunj na podršci, razumijevanjju i odobravanju kojom su pratili sva tribunjska ljeta njegova sina.

U knjizi “Most ponad burne rijeke” Dalibor Talajić opisao je djetinjstvo svoga sina do polaska u školu. Dječak u knjizi nazvan Radames danas je tinejdžer koji je završio sedmi razred osnovne škole, piše, čita i samostalno uči. Kako kaže Dalibor Talajić, kad ga čujete kako govori, rekli biste da je stranac koji je hrvatski naučio kao drugi jezik. Roditeljima djece s poremećajem autističnog spektra, Talajićev je primjer vrijedan putokaz koji pokazuje kako organizirati rad s djecom koja odbijaju svaki pokušaj komunikacije i često ostaju nedokučivo zatvorena u svom svijetu.

“Svi koji su došli na malu, najvažniju promociju, nisu došli čuti ništa što i sami ne znaju. Sve, baš sve u knjizi opisano, zajedno s Njim su živjeli: I strahove, i zazore, i pobjede, i svu radost tog drukčijeg odrastanja.
I poput starog društva, što i jesmo, skupili smo se tek prisjetiti se svega ukoričenog u knjigu” – napisao je Dalibor Talajić nakon promocije na svojoj Facebook stranici.