Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nova usluga mobilnog plaćanja Apple Pay dostupna korisnicima Mastercarda u Hrvatskoj

Nova usluga mobilnog plaćanja Apple Pay od danas postaje dostupna svim korisnicima MasterCard kartica koje su izdali Revolut ili Monese u Hrvatskoj. Tako će od sada svi vlasnici iPhonea, Apple Watcha i iPada uređaja moći brzo i jednostavno putem mobilne aplikacije račune plaćati u trgovinama, ali i putem interneta. Osim u dućanima, uz pomoć Apple uređaja korisnici će moći beskontaktno plaćati i u restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama.

– Drago mi je da danas, zajedno s kompanijom Apple i partnerima iz bankarskog sektora, možemo korisnicima Mastercard kartica pružiti inovativnu uslugu Apple Pay. Europa predvodi beskontaktnu evoluciju – više od jedne od dvije transakcije su beskontaktne. Ova metoda plaćanja nudi brzinu i praktičnost te pokazuje entuzijazam europskih potrošača koji žele prigrliti nove tehnologije kao što je Apple Pay. Jednako je važna sigurnost transakcije koju osigurava MasterCardova tehnologija tokenizacije sigurno povezujući mobilni uređaj s platnom karticom – istaknula je Sanja Žigić, direktorica MasterCarda u Hrvatskoj.

Aplikacija za beskontaktno plaćanje, osim kod nas, bit će dostupan i u Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Grčkoj, Litvi, Latviji, Lihtenštajnu, Malti, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Izvor: Novac.hr