Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

NOVI VELIKI USPJEH KOPRIVNIČKE TVRTKE Prvi uređaj nakon iPhonea X sa zaslonom od ruba do ruba prepoznavat će vam lice

Koprivnička tvrtka Hangar 18 definitivno je postala jedan od najambicioznijih svjetskih proizvođača pametnih telefona iz takozvanog B segmenta, koji predstavlja uređaje iz srednjeg i nižeg cjenovnog razreda. Naime, nakon što su među prvima u taj segment uveli trend izduljenih ekrana s minimalnim bridovima oko zaslona s modelom Noa N8, za predstojeći sajam Mobile World Congress (MWC) u Barceloni najavljuju još napredniji uređaj.

Čak ima i onaj notorni “usjek” na gornjem rubu ekrana kakav ima iPhone X i u kojemu su smješteni prednja kamera i senzori. Prilično je manji od onoga kod iPhonea i veći od onoga kod Essential PH-1 (telefona koji nije dostupan u Hrvatskoj). Doduše, za razliku od iPhonea X zaslon Noe N10 ne proteže se sasvim do donjeg ruba telefona, nego dolje ima tanki brid.

Bilo kako bilo, sudeći po fotografijama riječ je o izuzetno privlačnom telefonu, za koji je Noa uvela i vrlo atraktivnu plavu boju. Ekran u LCD tehnologiji imat će dijagonalu od 6,2 inča i Full HD rezoluciju (2160 X 1080 piksela) te će imati izduljeni omjer stranica 18:9. Posebno je impresivno što će kućište telefona biti izrađeno od keramike, što je praktički nečuveno u cjenovnom rangu koji ne bi trebao prelaziti 300 eura.

Što se tiče specifikacija, Noa N10 imat će osmojezgreni procesor MediaTek MT6763, 4 gigabajta RAM-a, 64 gigabajta interne memorije proširive karticama, bateriju kapaciteta 3600 mAh i operativni sustav Android 8.0 Oreo. Telefon će također biti dual SIM uređaj i bit će opremljen DTS tehnologijom zvuka.

Što se tiče kamere, N10 će imati dvostruku kameru sa Sonyjevim 16-megapikselnim senzorima IMX 499, koja će pomoću tehnologije poznate kao “oversampling” moći kreirati fotografije veličine do 80 megapiksela. Prednja kamera, također sa 16-megapikselnim senzorom, podržavat će “Face ID”, dakle, otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.