Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ova ‘čaša zdravlja’ će vam dati snagu za cijeli dan

Ako za sebe volite reći da “niste jutarnji tip”, vjerojatno vam u rane sate ne pada na pamet baviti se ičim doli ispijanjem šalice kave. Prsti se još nisu razbudili za prebiranje po mobitelu, televizijski program vas umara? Glas ukućana ne želite ni čuti, a ni ne pomišljate na hranu?

Ok, prijeđimo s “dijagnoze” na liječenje. A lijek za jutarnji blues možda se krije u soku koji će vam donijete energije i malo vam obojati sivilo u koje ste zapali s prvim taktovima omiljene melodije vašeg alarma.

Dva ploda koja su trenutno u sezoni igraju ključne uloge u ovome receptu, a ako ste poželjeli pri samome spomenu jednog od njih napustiti stranicu, promislite opet.

Jer nećete morati čistiti šipak, a ni udarati ga žlicom kako bi iz ovog “pepavog” ploda ispale sjemenke pune vitamina C. “Trik” koji donosimo jednostavan je i isproban, a rezultira čašom punom soka od slatkog nara.

Sve što trebate je poslužiti se posudom koja vam služi za cijeđenje soka od limuna i naranče. Prerežite šipak napola i nastavite kao što biste to napravili s narančom. U videu pogledajte kako.

A kako bi vaša “energetska bomba” bila kompletna, poslužite se voćkom koja je trenutno također u sezoni. Mandarina je jedna od citrusnih vladarica, vitamina C ima napretek, a u kombinaciji sa šipkom donosi i – nevjerojatan okus.

Dosad ste već vjerojatno zaključili da vam baš ovaj sok treba u rane jutarnje sate, ali ako slučajno nemate pri ruci cijedilicu za citruse, možete se poslužiti još jednim trikom, ekstremno popularnim među ljubiteljima šipka na društvenim mrežama.

Sve što pak ovdje trebate je uzeti oštricu nekog tankog noža ili drobilicu za led, probiti šipak te vrtjeti ju kako biste zdrobili sjemenke. Zaokružite nekoliko puta, potom samo okrenite šipak i u čašu ulijte dobiveni sok. Ovako:

Izvor: Slobodnadalmacija.hr