Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

‘Pametni tuševi’ iz Osijeka postali hit u cijeloj regiji

Mladi i inovativni poduzetnici osječke tvrtke Pitaya Solutions nakon samo osam mjeseci modernizirali izum piše Poslovni.hr

Osam mjeseci nakon što je iz Osijeka lansiran ‘pametni tuš’, njegovi autori napravili su novu verziju. Iako je i prva vrlo brzo postala prava atrakcija, upravo će novi modeli, uvjereni su idejni tvorci, pokrenuti ekspanziju na domaće, ali i strano tržište.

U tuš je instaliran Wi-Fi i 4G internet pa, dok čekaju red na tuširanje, korisnici mogu bezbrižno i besplatno surfati, ali i slušati glazbu. Nije taj tuš samo zato “pametan” već i zato što ga pokreće solarna ploča na krovu. Nestane li struje, voda će curiti, a internet i rasvjeta raditi još 72 sata. Iza priče stoji ekipa s prosjekom godina 22, mahom studenata. Riječ je o Matiasu Kneževiću (21), Kristijanu Gorupiću (22), Niki Jeleču (21) i Kristijanu Šimičiću (27), koji je prepoznao izum i postao suvlasnikom njihove tvrtke Pitaya Solutions.

“Naša je nova verzija tuša tri puta pametniji i tri puta jeftinija od prve. Za prvi, tzv. lux model, trebalo je izbrojiti i do 10.000 eura, a novi model stoji oko 2500 eura.

Pristupačniji je, manji i ne mora ga se montirati na licu mjesta, kupcu se šalje u komadu i lako postavi”, kaže Matias Knežević. Imaju naručenih 16 tuševa, a klijenti su im gradovi, turističke zajednice, vlasnik marine, lanac hotela. Mogao bi to biti uvod u unosan posao, upiti stižu i od Hrvata iz Amerike. “Planiramo otvoriti zastupništva u Sloveniji i Italiji, s tih tržišta stižu nam upiti i ponude”, otkriva K. Šimičiću. U marketing, pak, nisu uložili još niti kune – klijenti im se sami javljaju.