Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pevec donacijom od 240.000 kuna pomogao rad vukovarske Pučke kuhinje

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru u iznosu od 20.000 kuna mjesečno, odnosno 240.000 kuna na godinu. Ovim će ugovorom tvrtka Pevec ponovno olakšati rad Pučke kuhinje, koja namiruje potrebe oko 80 ljudi.

„Uvijek mi je zadovoljstvo doći u Vukovar, a ovo je već četvrta godina za redom kako Pevec donira Pučku kuhinju i potrebite u gradu Vukovaru. Na godišnjem nivou govorimo o iznosu od 240.000,00 kuna, što bi sa sljedećom godinom iznosilo preko milijun kuna u ovu svrhu, što je za mene osobno, ovo najdražih milijun kuna koje je Pevec uložio“ kazao je predsjednik Uprave tvrtke Pevec, Jurica Lovrinčević.

„Na olakšavanju rada Pučke kuhinje i ovoj donaciji zahvaljujem se od srca u ime svih građana grada Vukovara, a posebice korisnika Pučke kuhinje. Pevec je dugogodišnji pouzdan partner Grada Vukovara na čitavom nizu projekata, a nedavno je i službeno u Vukovaru s modernim prodajnim centrom u kojem je zaposlenje pronašlo 50 Vukovaraca“ kazao je Penava te dodao kako s vremenom, u gradu Vukovaru postoji sve manji broj korisnika Pučke kuhinje. „Smanjenje broja korisnika je dobar pokazatelj i podatak, no bez obzira na taj broj, uvijek ćemo biti na raspolaganju sugrađanima kojima treba pomoći“ zaključio je Penava.

Rad Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara.

Grad Vukovar u svom Proračunu je 2019. godine za prehranu Pučke kuhinje osigurao 350.000,00 kuna, te za ostale potrebe kvalitetnoga rada još dodatnih 48.000,00 kuna.

Trenutno usluge Pučke kuhinje koristi prosječno oko 80 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji.