Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Poduzetništvo mladih – tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške

U subotu 22. travnja u caffe baru Magis održana je 22. Pametna špica, prva u Osijeku.  Riječ je o seriji predavanja namijenjenim budućim i sadašnjim poduzetnicima i mladim stručnjacima u području gospodarstva.

Do sada je Pametna špica održana u svim većim hrvatskim gradovima, a tema osječkog izdanja bila je Poduzetništvo mladih – tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške.“

Najprije je prof.dr.sc. Saša Petar održao uvodno predavanje u kojem je naglasak bio na vještinama potrebnim za poduzetničko poslovanje, ali i na greškama koje poduzetnici čine stvarajući svoj poduzetnički put i kako na njima treba učiti, ali ne ih i ponavljati.

Sve prisutne posebno je zainteresirala projekcija budućih tržišta i poslova koji će biti traženi u budućnosti. Predavanje je bilo interaktivno te je publika također sudjelovala s mnogim pitanjima koja muče i zanimaju posebice mlade.

Nakon toga održana je panel-rasprava na kojoj su sudjelovali Zrinka Vlašić iz tvrtke Air Pannonia, Kristijan Šimičić iz tvrtke EDUKOS i Pitaya solutions te doc.dr.sc. Anita Freimann „doktorica sreće“. Naglasak je bio na važnosti obrazovanja, ali i na pozitivnom stavu kao ključnom čimbeniku odgoja i usmjeravanja djece, učenika i budućih studenata.

Priču o pametnim tuševima iz Osijeka koji osvajaju Hrvatsku predstavio je i Matias Knežević, direktor tvrtke Pitaya solutions.

Zajednički zaključak panelista je da je za uspjeh osim upornosti i konstantnog rada na sebi važno i vjerovati u pozitivne rezultate rada.