Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ravnatelj sa suradnicima na poklon dobio tunu od 40 kila: ‘Sutra ćemo ovim nahraniti naših 250 pacijenata’

Nadaleko je poznato kako je mediteranska prehrana zlatni standard pravilne prehrane, a otkriveni su brojni dalekosežni povoljni učinci takve prehrane na zdravlje.

Upravo su zato u utorak, u povodu Svjetskog dana bolesnika, zadarski pacijenti dobili tunu tešku 40-ak kilograma, vino i maslinovo ulje. Iza ovih donacija stoji Jadran tuna i Poljoprivredna zadruga MasVin, a bolničkoj su ih kuhinji predali članovi Lige protiv raka, piše Zadarski.hr.

– Osim liječenja i kvalitetna prehrana važna je za brži oporavak naših pacijenata – istaknuo je pomoćnik ravnatelja dr. Neven Birkić te dodao kako je naravno i odnos prema pacijentima ključna stavka:

– I mi koji radimo s pacijentima smo samo ljudi i imamo loših trenutaka, ali vjerujem da ispunjavamo i dužnost i obavezu i ono što u konačnici čini naš poziv, a to je biti što bolji prema pacijentima – zaključio je dr. Birkić.

Tuna na žaru predviđena je na jelovniku kuhinje za sutra, a s njom će se nahraniti oko 250 bolesnika. Mnogi kažu, u šali, kako je upravo kuhinja najbolji odjel zadarske bolnice jer spremaju jako ukusnu hranu, a to mogu potvrditi i sami pacijenti.

– Inače je akcent u našoj bolnici da se sprema zdrava, mediteranska prehrana kako bi pacijenti što prije i lakše ozdravili – potvrdili su za Zadarski.hr iz bolničke kuhinje.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr