Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tajna neprekinutog uspjeha: Količinama uzgoja hrvatska tvrtka je pri samom svjetskom vrhu

Prosječna stopa rasta već godinama je dvadesetak posto. Malo je zapelo za vrijeme lockdowna. No, izvoz ni tada nije sasvim stao.

2020. je mnoge bacila na koljena, no našoj najbrže rastućoj tvrtki s područja marikulture, samo je potvrdila stečenu poslovnu žilavost. Cromaris je dobio priznanje za vrhunsku kvalitetu. Dobro posluju i svakodnevno isporučju ribu u Italiju.

Talijani, njihovo primarno izvozno tržište, proizvode su im odavno ocijenili kvalitetnijima od konkurentskih. Dodatna potvrda svega je nagrada “Superior taste avard” za brancina, oradu i hamu.

– Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od 200-tinjak svjetskih kuhara koji procjenjuju bez da znaju tko proizvodi – kaže Goran Markulin, direktor Cromarisa za HRT.

Cromaris je trenutačno i najcertificiranija tvrtka u industriji mediteranske proizvodnje. Prosječna stopa rasta već godinama je dvadesetak posto. Malo je zapelo za vrijeme lockdowna. No, izvoz ni tada nije sasvim stao.

– U ožujku i travnju smo pali 15 posto u odnosu na lani ali u svibnju se lagano vratili. Od lipnja i srpnja smo na putu ponovnog rasta – otkriva Markulin.

Količinama uzgoja tvrtka je pri samom svjetskom vrhu.

Sva uzgajališta Cromarisa su certificirana najznačajnijim i najzahtjevnijim eko certifikatima u svijetu AFC i mi smo jedina tvrtka u industriji brancina i orade koja ima svih 100 posto uzgajališta certificiranim s tim standardom – napominju iz tvrtke.

Akvakultura, za koju su kroz fond za pomorstvo i ribarstvo dosad izdvojena značajna sredstva, uskoro dobiva svoju strategiju razvoja do 2030.

– Cilj je povećanje količine od 30 posto i 20 posto u vrijednosti povećanje zaposlenosti, a posebno je važno osigurati konkurentnost i produktivnost u akvakulturi – smatra Ante Mišura, pomoćnik ministrice za ribarstvo.

A upravo to je, uz stalna ulaganja u inovacije i razvoj, tajna neprekinutog Cromarisovog uspjeha.

Izvor: Poslovni.hr