Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tri pitanja za Maru Majstorović, portal Samopozitivno: Uspješnim ljudima padovi su dio uspjeha, a gubitak klijenata može biti prednost

Portal samopozitivno.com i tvrtku Lotusmedia pokrenula je u Vinkovcima, a danas diljem regije pokušava stvoriti snažno, pozitivno i uspješno društvo. Maru Majstorović, certificiranu trenericu NLP-a, koja organizira brojne edukativne radionice, događanja i programe za poticanje izvrsnosti, pitali smo kako se nositi s neupjehom

MM: Šta za vas znači pokrenuti portal samo s pozitivnim vijestima kada u novinarstvu vrijedi – što gore to bolje? 

Mara Majstorović: Portal sam pokrenula u jeku recesije nakon prošle krize, prije nepunih pet godina, upravo zasićena negativnim vijestima, pesimizmom i okruženjem u kojem je dominantna kultura kukanja i praćenja tuđih neuspjeha. Nekako u isto vrijeme intenzivno sam radila na sebi, obranila magisterij, dodatno položila za NLP Coacha i PoY praktičara te u radu s pojedincima, klijentima i organizacijama uočila potrebu modeliranja uspjeha kao motivacijskog faktora, što je uskoro postala osnova sadržaja portala Samo pozitivno uz pozitivne vijesti. Uvjerenje da u novinarstvu vrijedi „što gore to bolje“ je po meni stara paradigma koju treba polako i strpljivo mijenjati, jer se na očigled mijenja svijest ljudi koji su otkrili kako sustav funkcionira i koje su njegove negativnosti. Mislim da je upravo ova pandemija svjetskih razmjera živi dokaz kako svijet, izgrađen na natjecanju, gomilanju i negativnosti kao takav više ne može opstati i da je potrebno sjetiti se onih istinskih ljudskih vrijednosti, poput suradnje, empatije, zajedništva i suosjećanja. Mišljenja sam također, kako su ukazivanje na dobro i pozitivno jedini pokretači ovog društva, iako ne bježim od toga da se ukazivanjem na negativnosti mogu potaknuti promjene. No, mi smo odabrali svoju nišu i ostajemo na pozitivnim vijestima.

MM: Tko su vaši čitatelji i kojim se ciljnim skupinama obraćate?

Mara Majstorović: Portal se obraća ljudima koji žele započeti dan afirmativno i kojima je dosta pesimizma i negativnih vijesti. Za sada su nam čitatelji ženska populacija, no imamo i muške pratitelje i čitatelje svih dobnih skupina. Uredno nas prate čitatelji iz Hrvatske, ali i iz regije i u zemljama gdje ima naših ljudi. Činjenica je da naša zajednica svakodnevno raste i čitatelji nam rado šalju podržavajuće povratne informacije koje nas motiviraju da ostanemo na putu optimizma, edukacije i ukazivanja u mogućnosti.

MM: Što biste poručili svima onima koji, nakon gubitka klijenata i poslova u jeku epidemije, pokušavaju ponovno podići poslovanje? 

Mara Majstorović: Kao urednica portala mogu poručiti da iznova pročitaju stare intervjue i razumjet će da su svim tim uspješnim ljudima padovi dio uspjeha, gubitak klijenata može biti prednost te da se na neuspjeh može gledati iz dva ugla: kao nepriliku ili kao priliku da se promijeni nešto. Upravo odabirom jednog od ta dva stava možete usmjeriti svoju sudbinu. Kao trenerica Neurolingvističkog programiranja, i kao osoba koja podučava ljude kako otkriti svoje uspješne strategije i resurse te kako svaku situaciju pretvoriti u novi uvid i mogućnost, mogu samo poručiti kako niti uspjeh, a naročito neuspjeh, nisu konačni i čovjek se kao evolucijsko biće treba i može svemu prilagoditi. Padovi i izazovne situacije se događaju s razlogom i tjeraju nas da otkrijemo svoje snage i svoje prave vrijednosti. Ujedno nas usmjeravaju na učenje, na suradnju, na promišljanje izvan zone komfora i izvan kutije, a tko se upusti s povjerenjem u život, u ovakve izlaske u nepoznato, sigurno će doživjeti prosvjetljenje kako je u životu sve moguće i kako ne treba živjeti u strahu i nemoći. Netko je jednom rekao: „Ako nemaš brod, plivaj. Ako ne znaš plivati, izgradi brod“. Uspjeh je stvar stava. Naposljetku, suština spoznaje nije u tome jesmo li gubitnici, već na koji način gubimo, čemu nas je pandemija naučila i kako nas to suštinski mijenja. Gubiti na određeni način znači dobivati, ako imamo pozitivan stav i na stvari gledamo pozitivno.

Razgovarala: Martina Kocijan Gulan

Izvor: Media-marketing.com