Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vlasnik uspješne domaće tvrtke radnicima nudi povlastice o kojima drugdje mogu samo sanjati

Svi zaposlenici Kanaana koji u ovoj godini podignu stambeni kredit u nekoj od komercijalnih banaka dobit će od tvrtke bespovratnu subvenciju od pet posto na iznos podignutog kredita, tu su još i nagrade za najbolje zaposlenike, stipendiranje njihove djece…

Tvrtka Kanaan, vodeći proizvođač čipsa u Hrvatskoj, čija se tvornica nalazi u Donjem Miholjcu, nadomak granice s Mađarskom, početkom veljače kupila je 32 laptopa. Ne bi to, naravno, bila nikakva vijest da prijenosna računala nisu namijenjena djeci zaposlenikâ, učenicima osnovnih i srednjih škola. Dobili su ih kao poklon tvrtke u kojoj njihovi roditelji rade, besplatno. Ovo je međutim, tek početak priče, piše Telegram.

Svi zaposlenici Kanaana, čija djeca pohađaju fakultete na sveučilištima u Hrvatskoj, imaju pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.500 kuna, bez obzira što studirali. Ukoliko uspješno završe studij, stipendiju ne moraju vraćati. Oni, pak, koji su upisali strojarski ili elektrotehnički fakultet, s namjerom da se nakon završetka studija zaposle u Kanaanu, primat će bespovratnu stipendiju od 3.500 kuna mjesečno.

Kanaan svim svojim radnicima zaposlenim na neodređeno vrijeme nudi mogućnost nastavka školovanja ili stručnog usavršavanja. U iznosu od 20.000 kuna godišnje tvrtka će im platiti troškove upisnine, školarine i druge izdatke vezano uz nastavak obrazovanja.

Svi zaposlenici Kanaana koji u ovoj godini podignu stambeni kredit u nekoj od komercijalnih banaka dobit će od tvrtke bespovratnu subvenciju od pet posto na iznos podignutog kredita. Podigne li neki od zaposlenika Kanaana kredit od, primjerice, 50.000 eura, tvrtka će mu isplatiti 2.500 eura kako bi lakše riješio stambeni problem.

Zatreba li nekom radniku Kanaana hitna pozajmice, može računati na pomoć svoje tvrtke i iznos do 15.000 kuna, uz kamatu od četiri posto, koliko je zakonska obveza kad se radi o pozajmicama. U posljednje dvije godine takvu je mogućnost, u raznim prigodama, iskoristilo tridesetak radnika Kanaana.

Zvonko Popović, stopostotni vlasnik Kanaana, tvrtke u kojoj radi 130 ljudi s prosječnom plaćom od oko šest tisuća kuna neto mjesečno, tek nakon dugih nagovaranja i popriličnog nećkanja pristao je razgovarati za Telegram o povlasticama svojih radnika, koje za mnoge zaposlene u Hrvatskoj izgledaju poput utopijske bajke o savršenom društvu i poslodavcu iz snova. Popović kaže da sve ono što njegovi radnici danas uživaju nije učinio zato da bi se time hvalisao u medijima, već stoga što smatra da i oni, s obzirom na doprinos koji su dali razvoju i uspješnom poslovanju tvrtke, zaslužuju takav tretman.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Izvor: Poslovni.hr