fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

3D modlice + jestiva modeling masa = Genijalna igra Creative Genius, setovi za igru razvoj i stvaranje

I ako niste roditelj, sigurno su vam poznate sljedeće konstatacije: igračke ne drže pažnju djeci, kvalitetne igračke su preskupe, jeftine igračke su toksične, ne znam gdje ću sa svim tim igračkama, ova igračka ničemu ne služi, ova igračka zaglupljuje djecu …

Creative Genius je sve osim to, ali opet je još jedna igračka, ali i više od toga. Creative Genius je genijalna igra!

Vratimo se na početak priče koja se događa točno prije godinu dana.

3D pisač je došao u Carevićev dom u Novom Sadu. Dok su Marina i Petar razmišljali o tome što raditi s njim, Aleksandar, devetomjesečno dijete, počeo je susresti svijet i sve više inspirirao svoje roditelje.

Petar, arhitekt, želio je da proizvod bude estetski savršen i da ima konstruktivnu funkciju. Marina, menadžer, željela je da proizvod bude atraktivan i da je to nešto što će odabranoj ciljanoj skupini i pomoći i koristiti.

Modlica je stvorena – proizvod dizajniranih modli od biorazgradive plastike (PLA) za ukusne kolače.

Pošto je u startu zadovoljila prvobitne kriterije, Modlica je postala i prepoznatljiv brend na domaćem tržištu ali i više od toga jer je njene korisnice (i po koji korisnik) od srca obožavaju.

Zato što je mogu dobiti u obliku i dimenziji u kojoj žele, s utiskivačem ili bez, zato što uz pomoć nje mogu na neusporedivo brži i lakši način da rade svoj posao, zato što su im rezultati rada precizniji, zato što su velika pomoć početnicama, jer ih mogu dobiti što je prije moguće i zato što čak i ako su pogriješili u procjeni dimenzije, uvijek ih mogu zamijeniti odgovarajućim. Modlica je već putovala u regiju, Europu, kao i cijeli svijet, jer joj je dovoljna omotnica zbog male veličine i težine.

Osim tijesta (i fondan), Modlica odlično oblikuje i druge materijale pa je vole i ljudi koji se bave izradom nakita, suvenira, sapuna i mnogi drugi.

Pošto su modlica i fondan (ili modeling masa) vrlo povezani, a kako je vrijeme prolazilo, mali Aleksandar je počeo demonstrirati tvrdnje vezane za igračke s početka teksta, roditelji su dobili novu ideju. Da je došao pravi trenutak potvrdio je početak suradnje s tvrtkom Barvallo iz Novog Sada, s kojom u suradnji su nastali setovi za igru, razvoj i stvaranje – Creative Genius.

Setovi sadrže modele koji su oblikovani posebno za djecu i fenomenalni raspon boja.

Mlađa djeca mogu isjecaju oblike, utiskivač (koji su potpuni hit među djecom) da dobivaju likove, da te oblike stavljaju na podloge i docrtavaju, spajaju …

Ti oblici mogu postati magnetić za hladnjak, medalja, toper za mafin, vozni park farmi i što god vaša mašta uključuje. Miješanje boja daje nevjerojatne kombinacije, koje se plastelinom nemogu dobiti.

Slike u zraku potpuno su suhe i ne deformiraju, za razliku od gline. Likovi se mogu oslikati ili obojiti s pinomaterom i prije nego što se osuše. Starija djeca mogu napraviti trodimenzionalne figure. Te figure mogu biti ukrasi za torte (jer je to osnovna namjena modeling mase), cvjetovi, mogu biti prosto ukrasi, mogu biti pokloni, mogu biti prava umjetnička djela.

Kroz rad s ovim alatom i materijalom djece razvijaju male motore, dobivaju osjećaj prostornog sastava i imaju sposobnost kombiniranja tehnika. Osim na oblicima, fokus je i na samoj masi s kojom se također mogu izvoditi razne kreacije pa primjerice, mogu napraviti minijaturne kuglice (mrvice) koje se spoje s većim dijelom mase i kad se to ispresavijam i razvuče, dobije se potpuno nova šara i To su mnoge mogućnosti. Osim toga, masa je na dodir izuzetno ugodna, a ako je mlađa djeca slučajno pojedu, neće im biti ništa jer je ova masa jestiva. Ono što je mamama također bitno, lako se čisti, ne ostaju fleke, a ako se razbaca po podu, za desetak minuta masa će biti suha i usisavač će riješiti problem. Sve ono što se tijekom igre (ili rada) zavuče u razne ćoškiće na modlicama, ako se ostavi u vodi (hladnoj ili mlakoj, nikako toploj, materijal od kojeg su izrađene modlice je termički nestabilan) neko vrijeme, samo će se otopiti.

Cijela ova priča je nastala iz želje da se djeci ponudi nešto novo i kvalitetno, čime će se sigurno igrati duži vremenski period i uz pomoć čega će moći dobiti i neki rezultat svoje igre. Također, problem skladištenja nema jer se naravno masa troši, a ako modlice prestanu biti zanimljive, mama će ih iskoristiti da napravi kekse i tada Creative Genius prelazi u svoj alter ego modlicama.

Zatim će keksi biti zanimljivi. Postoji novo polje koje štedi hranu kroz igru. Mnoge mame provode lijepo vrijeme sa svojom djecom kroz takve aktivnosti. Dalje, kada se masa potroši, može se dokupiti nova, mogu se dokupiti i nove modlice ali setovi će biti toliko neodoljivi da će se vjerujem kupovati redom.

Trenutno su u ponudi Safari, Ocean, Plaža i Livada.

Ako želite i vama bude zanimljiva dječja igra, tvrdimo da je Creative Genius pravi izbor, a ako želite se malo odmoriti / ispričate s prijateljima / vježbate / pospremite stan / skuhate ručak / pogledate film / bilo što, a da se pri tome vaš dijete uživa u zabavi i svakako ne obraća pažnju na vas, tvrdimo isto.