fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

8 najljepših hrvatskih otoka

Renomirani Conde Nast Traveler je izdvojio svoje favorite

“Kad je riječ o europskim otocima, većina prvo pomisli na one najpoznatije na Mediteranu – Santorini i Ibizu. No, sagledate li brojke, hrvatski je arhipelag najveći u Jadranskom moru i drugi najveći na Mediteranu, odmah nakon Grčke. Među 718 otoka i 389 otočića, mnogo je mjesta za istraživanje”, započeo je svoju preporuku najboljih hrvatskih otoka autoritet na području putovanja, Conde Nast Traveler.

Premda smo dosad već navikli na hvalospjeve naše zemlje koji znatno olakšavaju trud domaćih turističkih zajednica u domeni promocije, zanimljivo je čuti objektivnije dojmove o ljepotama Hrvatske i preporuke koje se po stranim medijima konstantno pretaču.

Posljednja preporuka uključuje hrvatske otoke i stiže od strane spomenutog Conde Nast Travelera. Renomirani je medij probrao svoje favorite, među kojima su se našli Vis, prvenstveno zbog svoje slabe turističke razvijenosti koja ga čini neodoljivim i na kojem medij predlaže posjetu plažama poput Lucice i Srebrne, uspon na Hum, kušanje jastoga u pitoresknoj Komiži te izlet na Biševo. Na drugom je mjestu očekivano završio Hvar, “najpopularniji otok za jahtaše i ljubitelje noćnog života”, potom najveći među otocima Krk i, prema riječima Travelera, “kolijevka hrvatske kulture”. Tu je i “najzeleniji” Mljet sa svojom “pješčanom obalom, maslinama, vinogradima, slanim jezerima (Veliko i Malo jezero) i gustim šumama”.
Autori nisu zaobišli ni Kornate, nautički raj, kao ni Brač gdje se obavezno mora istražiti Bol i Supetar, planinariti do Vidove Gore i posjetiti samostan Pustinje Blaca. Korčula je pak mamac za ljubitelje povijesti, bijelog vina te istraživanja vinograda, maslinika i malih ribarskih naselja. Posljednji se na listi našao maleni Krapanj, jedan od najmanjih naseljenih otoka Jadrana na kojem nema mjesta za automobile, ali se zato odlazi na ronjenje. U slučaju da još uvijek nemate planova za godišnji odmor, vjerujemo da bi i vama mogla pomoći ova lista.

Izvor: Fashion.hr