fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ostati uvijek isti

Jeli doista važno ostati uvijek isti i kako pri tome ne povrijediti sebe i druge? Budi jednak pred onim što te čini sretnim i otvoren ka promjenama koje će te činit da čitav život budeš isti.

Piše Petra Perinović/Samopozitivno.com

Okreni stranicu naopačke i učini to sto puta ali ne prevrći listove ovisno o tome koji vjetrovi pušu. Ne boj se ostati isti, ne boj se ostati dosljedan sebi ako vjeruješ da je dobro tako i onda kada svi sumnjaju. Znam da je možda nejasno to što govorim ali uistinu sam vidjela i osjetila ljubav, osjetila da se dobro dobrim vraća. Nerijetko sam znala reći kako je svijet u kojem živim ponekad okrutan ali nije, ja nisam bila dovoljno okrutna za njega.

Bila sam ista! Bila sam ista ali i zatvorena prema promjenama koje su se na očigled dešavale jer zaista svijet se unatoč svima i svemu uvijek nastavlja vrtjeti. Doživjela sam ljude koji su ostali jednaki ali su konačno dopustili da promjene koje se dešavaju oko njih dožive kao pozitivne i u tom pravcu nastave gaditi svoj put. Nisam sigurna u kojem trenutku se dogodilo da sam prestala biti u vrtlogu koji se pokreće i postala pokretač vlastite promjene ka boljem sutra.

Ali u jedno sam sigurna, bio je to pravi trenutak! Vrijeme kada sam shvatila kako biti u vrtlogu i biti vrtlog nije jednako. Vjerujte i pravo vrijeme će doći, vrijeme kada ćete kroz promjene u okolini shvatiti da je dobro biti vjeran, biti isti. Kada bi se prilagođavali i mijenjali onako kako drugome odgovara živjeli bi među jednakim ljudima neiskrenih lica i ispraznih razgovora. Prodrmaj svoj svijet i okreči ga brzo, najjače što možeš i nikad nemojte biti ono što niste.

Previše je kratko ovo putovanje da biste se sramili osvrćući se sa kraja prema početku. Sve raste s vremenom pa tako i čovjek ali zapamtite korijenje je uvijek isto. Dobro će se uvijek vratiti dobrim zato ostanite jednako dobri, naivni i vjerni kao kada ste bili djeca. Ostanite mi uvijek isti!