fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Adris već kupio dio Hotela Marjan, zaposlit će 150 do 200 ljudi

Adris grupa planira napraviti hotel sukladan standardu prijašnjih naših investicija u kategoriji 5 plus zvjezdica, te zaposliti između 150 i 200 radnika, potvrdio je Predrag Grubić.

Adris grupa potvrdila je na Zagrebačkoj burzi da je Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe otkupila potraživanja na aneksu hotela Marjan, što u naravi iznosi jednu petinu ukupne površine nekretnine. Istodobno, Adria Resorts je otkupila i potraživanja od 72 radnika, stoji u objavi koju je Adris pustio nakon današnje objave u Jutarnjem listu da je Adris kupio prvih 58 soba u hotelu Marijan te će zaposliti 200 ljudi.

Kako navodi Jutarnji, Adris je konačno službeno potvrdio da sa svojom turističkom kompanijom Adria Resorts želi kupiti hotel Marjan bivšeg splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, te u prostoru koji je više od godine dana u stečaju urediti hotel visoke kategorije.

“Adris grupa planira napraviti hotel sukladan standardu prijašnjih naših investicija, koje su i arhitektonski prepoznatljive, u kategoriji 5 plus zvjezdica te u konačnici zaposliti između 150 i 200 radnika”, potvrdio je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić

Grubić je pojasnio da je Adria Resorts otkupio potraživanja na petini nekretnine koja je funkcionalno vezana s ostatkom nekretnine kroz garažu i požarne putove. “Samu zgradu je gotovo nemoguće funkcionalno razdvojiti. Također, otkupili smo i kompletna potraživanja 72 od ukupno 73 radnika. Mislim da smo time pokazali koliko smo ozbiljno pristupili ovom poslu, kao i da smo socijalno angažirani u smislu ispunjenja radno- pravnih obveza”, rekao je Grubić.

Prema njegovim riječima, hotel Marjan ima dozvole za 328 soba, od čega se 270 nalazi u takozvanom starom hotelu u kojem terete ima tvrtka Heta Asset Resolution, a preostalih 58 nalazi se u aneksu u kojem terete ima Adria Resorts.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL