fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Franck i Adria Snack Company dobili prestižni certifikat

Višemjesečne pripreme prethodile su samom procesu audita koji je provela certifikacijska kuća DNV.

Franck d.d. i Adria Snack Company d.o.o. stekli su međunarodno priznati IFS certifikat. International Featured Standard Food (IFS Food) trgovačkim lancima jamči jednoobraznost pristupa i stabilnost zajamčene razine kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda privatnih robnih marki. Certifikacijski audit prema IFS Food standardu potvrdio je da obje kompanije zadovoljavaju visoku razinu usklađenosti sa standardom u tvornicama u Zagrebu i Hercegovcu.

„IFS certifikat osigurava visoku razinu transparentnosti cjelokupnog lanca proizvodnje i isporuke naših proizvoda iz kategorija kave, čaja i snacka s naglaskom na sigurnost hrane, što je posebno važno za proizvodnju trgovačkih marki, posebice iz kategorije snacka i instant mješavina. Ovo je dodatna potvrda izvrsnosti naših proizvodnih procesa i osiguranja vrhunske kvalitete proizvoda po kojima je Franck dobro poznat“, istaknula je Zdenka Milinović Bujan, direktorica za osiguranje kvalitete.

Višemjesečne pripreme prethodile su samom procesu audita koji je provela certifikacijska kuća DNV.

Uz IFS certifikat, Franck je nedavno uspješno prošao i certifikacijski audit prema normi ISO 50001: 2011, Sustavi upravljanja energijom, kao i certifikacijski audit halal kvalitete u skladu s normom BAS 1049:2010. Stjecanjem certifikata koji potvrđuje sukladnost sa zahtjevima norme ISO 50001: 2011, Franck je usvojio Politiku energetske učinkovitosti s ciljem kontinuiranog smanjenja potrošnje energije, smanjenja emisija stakleničkih plinova i onečišćenja okoliša. Uz navedene certifikate, Franck već od ranije primjenjuje normu ISO 22000:2005 i HACCP načela.

International Featured Standard Food je međunarodna norma koju su 2002. godine pokrenuli njemački maloprodajni lanci, a kojom se jamči sigurnost i visoka razina kvalitete prehrambenih proizvoda privatnih robnih marki trgovačkih lanaca.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Press