fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Čekalo se zatvaranje tvornice i otkazi, a labinska tvrtka svojim radnicima dala povišicu

Iako se prije samo nekoliko mjeseci nagađalo da bi se tvornica tvrtke CR Abitare u Labinu mogla ugasiti, radnici kompanije koja proizvodi mobilne kućice za kampove najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj dobili su povišicu.

Kako piše Glas Istre, u listopadu prošle godine očekivalo se gašenje tvornice u Labinu zbog pražnjenja hale. No, zahvaljujući novim narudžbama, koje su ugovorene u studenom, s prvim danom ove godine radnicima kompanije plaća je porasla za devet posto. Uz to, poslodavci očekuju daljnje narudžbe, a spominje se čak i stvaranje uvjeta za nova radna mjesta.

– Sa sindikalnog aspekta zadovoljni smo što se tijekom cijelog vremena poštovao kolektivni ugovor, da se unatoč problemima s kojima se tvrtka suočavala pravovremeno isplaćivala plaća, a isplatila se i božićnica u visini od 500 kuna. Uz to, započela je bolja komunikacija s poslodavcem. Kolektivni ugovor, čija je produžena primjena istekla 31. prosinca 2018., produžen je dogovorom socijalnih partnera za naredna tri mjeseca. Nakon toga će, ovisno o rezultatima proizvodnje i poslovanja, socijalni partneri pregovarati o produljenju ili izmjeni kolektivnog ugovora – rekla je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije za Glas Istre.