fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Centar Čakovca dobio je jedan sasvim poseban hotel, onaj za kukce kao i nastambe za ježeve i šišmiše

Čakovečki centar bogatiji je za jedan poseban hotel, onaj za kukce koji je postavljen u Perivoju Zrinskih, a u kojem su već počele obitavati pčele, stjenice, uholaže, gusjenice i mnogi drugi. No, nije ovo jedino utočište za životinje u ovom živopisnom parku. Naime, postavljene su i nastambe za ježeve kao i šišmiše i druge ptice.

Grad Čakovec bogatiji je za jedan novi, nešto posebniji hotel – onaj za malene životinje, kukce. Kukci su najbrojnija životinjska skupina na našem planetu. Njihova uloga oprašivača nezamjenjiva je, a s ciljem njihova očuvanja, u Perivoju Zrinskih u Čakovcu u moderno oblikovanom i osmišljenom hotelu za kukce, novi dom mogu potražiti solitarne pčele, osolike muhe, bubamare mravi, uholaže, stjenice, gusjenice.

Kako stoji na stranicama Grada Čakovca, dizajn postavljenog hotela privlači pozornost prolaznika i šetača u čakovečkom parku, a najviše mu se raduju djeca. No, ovo nisu jedine životinjice koje će moći koristiti “usluge” hotela. Naime, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode unutar projekta Eco Bridge osim ovog modernog hotela za kukce postavila je u Perivoju Zrinski i kućice za ježeve, šišmiše i druge ptice s apelom očuvanja ovih životinjskih vrsta. Građane su pozvali na čuvanje kako prirode, tako i novoizgrađenih nastambi, jer zima samo što nije.

Izvor: Green.hr
Foto: Pixabay