fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

David Pejić – najbolji ekološki poljoprivrednik u EU!

Direktor Zrno eko imanja osvojio prestižnu nagradu u Bruxellesu.

S velikim ponosom dijelimo s vama vijest da je David Pejić, direktor najstarijeg eko imanja u Hrvatskoj, proglašen najboljim ekološkim poljoprivrednikom u Europskoj uniji!

Ovu prestižnu nagradu dodijelila je Europska komisija, a David se u društvu više od 200 nominiranih našao kao jedini predstavnik Republike Hrvatske. Nagradom se želi odati priznanje najboljim i najinovativnijim dionicima koji pridonose smanjenju negativnog utjecaja poljoprivrede na okoliš i klimu i ostvarivanju ciljeva EU-ove Strategije od polja do stola i Strategije za bioraznolikost.

Zrno imanje, jedinstvena je oaza gdje je David Pejić s puno ljubavi i znanja svoje vizije o održivom gospodarenju proveo u djelo, a strast za ekološkim uzgojem u stvarnost.

Pitoreskno gospodarstvo okruženo šumom, smjestilo se u malom selu Habjanovac kraj Vrbovačke Dubrave, 60 kilometara istočno od Zagreba. Na površini od 22 hektra zajedno s 39 zaposlenika, uzgaja oko 60 različitih ratarskih kultura i proizvodi više od 100 ekološki certificiranih proizvoda. Primjenjujući inovativne pristupe i metode, oformio je najveći biointenzivni vrt u regiji. Razvoj imanja usredotočen je na energetsku samodostatnost, istraživanje i inovacije te na koncept „od polja do stola“.

Tako se u okviru imanja nalazi pogon za preradu povrća te pekarnica gdje se proizvodi ekološki kruh od kiselog tijesta, peciva te artisian slastice. Svi proizvodi su ekološki certificirani, bez namirnica životinjskog porijekla te su izrađeni majstorskom vještinom u malim serijama i strašću lokalnih djelatnika. Distribuiraju se samo u bio&bio trgovinama i na bio&bio web shopu. Zrno eko imanje je i mjesto brojnih edukacija, treninga i stručnih savjetovanja.

Od 2013. u centru Zagrebu nalazi se i Zrno bio bistro. Prvi i jedini ugostiteljski objekt s Eko gastro certifikatom gdje možeš uživati u bogatoj gurmanskoj ponudi plant based jela s ručno spravljenim tofuom i sejtanom te netom ubranim, organskim povrćem.

Društvena odgovornost, briga za budućnost i ekološki uzgoj hrane koji nije štetan za ljude, životinje i okoliš za Davida je oduvijek bila glavna nit vodilja poslovanja. Kružni ekosustav koji je dugogodišnjim radom i posvećenošću razvio na Zrnu poštuje svaku kariku u lancu te pozitivno utječe na zdravlje ljudi i Planeta.

Nastavi čitati na: https://www.biobio.hr/bioblogija/david-pejic-najbolji-ekoloski-poljoprivrednik-u-eu-3269/

Izvor: biobio.hr
Foto: biobio.hr