fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Novi zaveslaj prema eliti: sestre Ivana i Josipa Jurković plasirale su se u finale SP-a u veslanju

Borba za medalje očekuje ih u subotu

Nakon Europskog, za najbolje veslače sada je na raspored došlo i Svjetsko prvenstvo, ono se ovog tjedna održava u češkim Račicama. Jutros su akcije bile najbolje hrvatske veslačice, sestre Ivana i Josipa Jurković, i to u polufinalnoj utrci u disciplini dvojac bez kormilara.

Bez većih teškoća su preživjele i taj izazov, s vremenom od sedam minuta, 16 sekundi i 61 stotinke zauzele su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Za vodećim Rumunjkama, Ioanom Vrînceanu i Denisom Tîlvescu, zaostale su nešto više od pet i pol sekundi, a računajući sve polufinalne utrke, sestre Jurković zauzele su petu poziciju.

“Nemam pojma što da kažem, emocije nas obuzimaju. Ulazak u finale posvećujemo treneru koji je imao živaca kroz cijelu sezonu. Preponosna sam na sestru Josipu, koja je nakon samo pola godine od ozljede došla do finala Svjetskog seniorskog prvenstva”, rekla je Ivana Jurković.

Njihova finalna utrka, odnosno lov na prvu seniorsku svjetsku medalju i najveći uspjeh karijere, na rasporedu je za dva dana, u subotu od 13 sati i 35 minuta. No, prije toga, u petak, na jezeru u tom češkom selu će se pojaviti braća Martin i Valent Sinković, u svojoj polufinalnoj utrci dvojca na pariće.

Oni se, pak, bore za nevjerojatan doseg, odnosno novo svjetsko zlato, već sedmo u njihovoj bogatoj kolekciji odličja.

Izvor: telesport.telegram.hr
Foto: Pixabay