fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dogus i Hayat u Zadru otvaraju 100 milijuna vrijedan luksuzni hotel, stanove i trgovine

Projekt Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj u koji će Dogus grupa uložiti 100 milijuna eura, predstavljen je u četvrtak u Zadru.

Predstavnici Dogus grupe i lanca Hyatt naglasili su da će hotel i svi prateći sadržaji biti otvoreni u proljeće 2019. te da će se hotel zvati Hyatt Regency Zadar Maraska, što će ujedno biti i prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj i na jadranskoj obali gdje ulazi sa svojim najjačim brendom (Regency).

Hotel će imati 130 soba i apartmana, spa i welness centar, konferencijsku dvoranu, restorane i barove, dok će uz njega biti rezidencijalni dio sa 115 stanova koji će se prodavati te komercijalni dio u kojem će se nalaziti restorani, barovi, trgovine, dječji klub, yacht club i drugo, i taj će dio biti otvoren i za građane.

Dizajn hotela potpisuje arhitekt Boris Podrecca spajajući povijest i modernu arhitekturu kroz vanjsko i unutarnje uređenje s naglaskom na monumentalnost i ljepotu stare zgrade Maraske.

Ministar turizma Anton Kliman kazao je na predstavljanju kako Dogus grupa nije više samo investitor, jer “kad toliko ulažete u neku državu, niste samo investitor nego i prijatelj”.

“Dogus grupa nije došla k nama jer smo lijepi i pametni, nego jer vidi potencijal i to je dobar signal. Smjer kojim hrvatski turizam mora ići, smjer je izvrsnosti, bolje isplativosti, posjećenosti i privlačenja gostiju velike platežne moći. Mi smo dovoljno mali da ne smijemo biti prosječni”, rekao je Kliman.

“Kada završimo zadarski projekt, naša ulaganja dosegnut će 350 milijuna eura, koliko je Dogus grupa u proteklih sedam godina investirala u hrvatski turizam”, rekao je regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru Burak Baykan.

“Imamo nekoliko hotela i marina na hrvatskoj obali te smo uvjereni da će projekt Maraska pridonijeti ljepoti grada Zadra kao i razvoju turističkog portfelja Dogus grupe, poručio je predsjednik Uprave Dogus grupe Hüsnü Akhan.

Regionalni potpredsjednik Hyatt International Hotels and Resortsa Jacques Morand, ustvrdio je kako je zadarski projekt početak nove generacije hotelskog menadžmenta te da će oni koji dobiju posao u zadarskom hotelu moći će raditi u svim Hyattovim hotelima u svijetu. Najavio je da taj hotelski lanac planira proširenje na Zagreb i Split.

Izvor: Hina