fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

FlixBus službeno ušao u Hrvatsku

Nakon najave velike ekspanzije te širenja na srednju i istočnu Europu, međunarodni autobusni operater i mobilni brend FlixBus, otvorio je vrata i hrvatskim putnicima. Otvaranjem regionalne podružnice FlixBusa u Zagrebu, Hrvatska je postala glavno čvorište srednje i istočne Europe.

Prvi hrvatski partneri koji su prepoznali ovaj uspješan poslovni model, Brioni Pula, Vincek prijevoz, Slavonija Bus i prijevoz Knežević zazeleniti će ceste od juga Hrvatske, duž cijele obale i Istre, pa sve do Zagreba i Istočne Hrvatske.

˝FlixBus je svojim poslovnim modelom uspio privući milijune putnika diljem Europe (brojimo ih već gotovo 35 milijuna) i stvorio je tisuće novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobusnih prijevoznika. Upravo to smo htjeli pružiti i hrvatskim putnicima te domaćim autobusnim prijevoznicima, stoga smo krajem prošle godine krenuli u ovaj projekt, a već u siječnju 2016., nakon što smo osvojili tržište sve do Engleske, Španjolske i Skandinavije, najavili širenje srednjom i istočnom Europom.˝ izjavio je gospodin Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE.

Uspjeh FlixBus poslovnog modela potvrđuje da inovacija i poduzetnički duh u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća čini ovu europsku FlixBus mrežu autobusnih linija snažnom te donosi jedan sasvim novi oblik poslovanja u autobusnom prijevozu putnika.“S regionalnim partnerima i ultra modernom flotom luksuznih autobusa, zaista se možemo osloniti na generacije iskustva u autobusnom prijevozu u Hrvatskoj. Kombinacijom poduzetničkog duha i inovativne tehnologije s tradicionalnim malim i srednjim poduzetnicima, uspostavili smo potpuno novi oblik prijevoza. Jednostavno smo autobuse učinilli cool načinom putovanja.˝ istaknuo je André Schwämmlein, jedan od trojice osnivača FlixBusa.

FlixBus dolaskom na hrvatsko tržište postvalja nove standarde te u svakom svom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, mogućnost kupovine napitaka i grickalica u autobusu, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Ovu visoku razinu usluge te odličnu široku mrežu autobusnih linija diljem Europe, FlixBus pruža po dinamičnim cijenama koje su dostupne svima i kreću se čak od 9€/69kn, ovisno koliko ranije možete isplanirati putovanje.

Na jesen je najavljeno daljnje povezivanje i s ostalim susjednim državama, odnosno sa Švicarskom, Češkom, Slovačkom i BiH, a pojačati će se domaće linije kako bi međusobna povezanost gradova u Hrvatskoj bila što kvalitetnija. FlixBus na hrvatsko tržište uveo je nove standrade putovanja, prihvatljivije cijene putovanja i otvoren pristup najvećoj europskoj mreži autobunish linija.

Izvor: www.hrturizam.hr