fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatski pirotehničari zablistali na moskovskom nebu

Mirnovec Pirotehnika, regionalna kompanija za vatromete, zabavnu pirotehniku i specijalne efekte, s 3. ROSTEC International Fireworks Festivala, međunarodnog festivala vatrometa, u Moskvi vratila se s 83 osvojena boda i drugim mjestom.

Međunarodni festival Rostec održan je proteklog vikenda, a organizirala ga je tvrtka Pyrotechnologies, koju je osnovala državna high-tech korporacija Rostec, Znanstveni institut za primijenjenu kemiju te agencija za organiziranje ceremonija. Ovogodišnja tema bila je ‘Moskva na sedam brežuljaka’, a sedam ‘povijesnih brežuljaka’ kao sedam instalacija postavilo je sedam mladih arhitekata.

Rostec, priopćili su iz Mirnovec Pirotehnike, nije samo izvanredan show i veliki događaj, nego i profesionalno natjecanje najboljih svjetskih izvođača vatrometa.

Natjecalo se ukupno osam ekipa pristiglih ove godine iz Austrije, Armenije, Brazila, Kine, Rusije, Rumunjske, Hrvatske i Japana. Pola njih nastupilo je u subotu, a drugi dio pokazao je što zna i umije u nedjelju. Svaka izvedba trajala je deset minuta, a više od 300.000 gledatelja pratilo je piroglazbene spektakle.

Prvo mjesto osvojila je, navodi se u priopćenju Mirnovec Pirotehnike, Rusijas Pirotehničkom palačom Peterhof i osvojena 84 boda, drugo je pripalo hrvatskoj Mirnovec Pirotehnici s bodom manje dok su treći Rumunji s Pyro Eventsom i 78 osvojenih bodova. Kina je pak osvojila nagradu publike.

Mirnovec Pirotehnika najveća je hrvatska i regionalna kompanija za vatromete, zabavnu pirotehniku i specijalne efekte, a od ovoga ljeta napravila je dodatan iskorak u industriji zabave otvorivši prošlog mjeseca kod Biograda zabavni park Fun Park Mirnovec.

Izvor: Tportal.hr