fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatski softver za kontrolu leta proglašen najboljim u svijetu!; ‘Ova nagrada još jednom dokazuje da Hrvatska može ostvariti prosperitet ulaganjem u IT’

Hrvatski softver za kontrolu leta, Vibe solution, najbolje je tehničko rješenje u svijetu, odlučio je tako stručni žiri IFATCA-e, međunarodnog udruženja kontrole leta. Priznanje za inovaciju, predstavnici Vibea i Hrvatske kontrole zračne plovidbe primili su prvoga dana svečane konferencije IFATCA58 koja se od 20. do 24. svibnja održava u Kostarici.

Za titulu najboljeg biralo se između tehničkih rješenja iz više od 130 zemalja svijeta, no stručni žiri nagradu je dodijelio hrvatskom multilevel-briefing sustavu koji je jedan od svijetlih primjera suradnje privatnog i javnog sektora.

– Ideja je bila razviti sustav koji će omogućiti jednostavnije i brže kolanje informacija među odjelima u kontroli zračne plovidbe kako bi se odluke mogle donositi pravovremeno, upravo na temelju „in-time“ informacija, ali i kako bi se maksimizirao učinak odjela. Hrvatska kontrola zračne plovidbe pokazala se tu kao izvrstan partner jer je još prije pet godina prepoznala ovu ideju i pomogla nam razviti sustav koji je struka proglasila najboljim na svijetu – istaknuo je Marko Emer, idejni kreator softvera Vibe Solution prilikom primanja nagrade koju mu je u ime IFATCA-e uručio Philippe Domagala, član odbora.

Vrijednost hrvatskog softvera prepoznala je većina od 50.000 članova IFATCA-e iz više od 130 zemalja svijeta, profesionalaca iz područja zrakoplovstva i kontrole zračne plovidbe, što ovaj uspjeh čini još značajnijim.

– Uvijek je lijepo dobiti pohvalu za rad, ali kada ta pohvala dođe od struke, a bira se između rješenja jedne IT kompanije iz Hrvatske i stotine drugih softvera koje razvijaju kompanije iz najbogatijih zemalja svijeta, onda je osjećaj zadovoljstva daleko veći. Ova nagrada za Vibe solution još jednom dokazuje da Hrvatska uistinu može ostvariti prosperitet ulaganjem u IT i pružanjem prilike da kroz naše inovacije provede digitalnu transformaciju – ističe Emer.

U sljedeća četiri dana IFATCA58 konferencije održat će se brojni sastanci između predstavnika kontrole zračne plovidbe cijeloga svijeta, a zasigurno će biti prilike i da hrvatski predstavnici pobliže elaboriraju svoja iskustva sa softverom Vibe Solution.

– Sada i službeno Hrvatska kontrola zračne plovidbe koristi najbolji multi-briefing softver na svijetu, što im zasigurno donosi dodatni kredibilitet među kolegama iz svijeta i otvara mogućnost da se vlastitim inovacijama u postavljanju hodograma za kolanje informacija nametnu kao predvodnici modernih, efikasnih poslovnih procesa koje će, danas-sutra, usvojiti i ostale države – zaključuje Emer.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr