fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatskim inovatorima 17 nagrada na izložbi ekonomskih i znanstvenih inovacija INTRAG 2016.

U konkurenciji brojnih poljskih inovacija i 15 država iz cijeloga svijeta, 12. hrvatskih inovatora osvojilo je 17 nagrada na 9. Međunarodnoj izložbi ekonomskih i znanstvenih inovacija koja se održala 14. i 15. lipnja u Katowicama u Poljskoj.

Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS s inovacijom ‘C@N Person Recog’, pobjednik međunarodnog dijela izložbe s Velikom nagradom i zlatnom medaljom. „Naše izlaganje na sajmu INTRAG 2016 bilo je ciljano jer je u okviru izložbe organizirana i Inovacijska misija u sklopu koje smo održali poslovne sastanke s potencijalnim predstavnicima tvrtke Citus u Poljskoj te smo pronašli partnere za zajedničku prijavu na EU projekt HORIZON 2020“, rekao je Bronzin.

Naime, Hrvatska gospodarska komora supokrovitelj je ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora na izložbi INTRAG 2016, a cilj desete Inovacijske misije bio je usmjeren na poslovnu suradnju Hrvatske i Poljske te na komercijalizaciju hrvatskih inovacija. U sklopu Inovacijske misije hrvatske tvrtke održale su ukupno 37 B2B sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima iz Poljske.

Anita Bušić za inovaciju “BodyRecog – aplikacija za mjerenje i analizu ljudskog tijela”, LIVE GOOD  dobila je platinu. Zlatnim medaljama nagrađeni su Melita i Dora Močan za inovaciju “EYE CREAM – za osjetljivu kožu oko očiju“, COSMEL d. o. o., mag. pharm. Mirjana Brlečić za inovaciju “NiKEL zaštita od štetnih učinaka UV-zraka biljkama i antioksidansima koji obnavljaju, umiruju kožu i čuvaju je od prijevremenog starenja”, PRIRODA LIJEČI, Marko Kravar za „CROFENDER“, TERMIST i Almir Karabegović za inovaciju „Kontracepcijska spirala za pse“, ADLEJA Osobito uspješan bio je učenik 3. razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba, Robert Sigurnjak, čije je inovacija „Hibridna baterija“ nagrađena zlatnom medaljom, Posebnom nagradom svjetske organizacije, WIIPA i posebnom nagradom Foruma rumunjskih inovatora.

Uspješan je bio i učenik srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke, Bruno Pogorelić, koji je za inovaciju „ECO HEATING“ osvojio srebrnu medalju. Nositelji srebrnih medalja su i Darija Breitenberger i Maks Udov za “HERBAFERTIL – Biorazgradiva vrećica s organomineralnim gnojivima za intenzivnu prihranu, rast i biološku sanaciju bilja”, HERBAFARM-MAGNOLIJA, Slobodan Rajić za inovaciju „Antiteroristička brava za šahtove“, TELECOR ZAGREB i Tomislav Juratovac za inovaciju „helloquent“, PRO-HEPRO Inovacija „Grynco-Save the planet“ autora Tomislava Marjanovića, Foscrot,  nagrađena je brončanim odličjem.

Izvor: www.ictbusiness.infoINTARG-2016