fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

JEDINSTVEN SUVENIR Čokolada u obliku šibenske tvrđave sv. Nikole

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave sv. Nikole na Popis svjetske baštine UNESCO-a održana je svečanost na kojoj su Javna ustanova „Priroda“ i Kraš predstavili jedinstveni suvenir, tvrđavu sv. Nikole izlivenu u bijeloj čokoladi.

Proizvod je izrađen u sklopu projekta „Hrvatska baština“, kojim naša najstarija konditorska industrija priprema obilježavanje 110. godišnjice postojanja.

Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života. Među njima bili su i župan Goran Pauk te zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, koji nisu krili ponos što je Šibenik dobio reprezentativni službeni suvenir.

Šibenske tvrđave desetljećima su bile simboli neiskorištenog potencijala, a  sada su postale nositelji razvoja našeg grada. Koncertne sezone na tvrđavi sv. Mihovila učinile su Šibenik prepoznatljivom destinacijom na Jadranu, tvrđava Barone nametnula se intimnijom ponudom, dok se treća kopnena tvrđava sv. Ivana trenutno stavlja u funkciju. Osim toga, grad Šibenik je među rijetkim gradovima u svijetu koji se može pohvaliti s čak dva zaštićena UNESCO spomenika. Kulturnu baštinu zadnjih godina revitaliziramo i stavljamo u funkciju, a upravo će nas to bogatstvo koje imamo vinuti među turističku elitu – kazao je ovom prigodom zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Šibenik je na ovaj način dobio jedinstveni i reprezentativni čokoladni suvenir, koji će biti dostupan na aerodromima i ekskluzivnim trgovinama „Bonbonière Kraš“ diljem Hrvatske te u Info centru Tvrđave sv. Nikole u Šibeniku.

Izvor: Morski.hr