fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Knjiga prva – Buđenje boginje – Pustolovina povratka k sebi kroz oslobađanje duboke ženstvenosti

Iz svijeta u kojem nema dovoljno za sve i samo najbolji dobiva nagradu, „Put boginje“ otvara nam vrata u svijet obilja u kojem je svakome dostupno sve što želi. Ne treba više nikamo žuriti jer „nema se kamo stići“. Sve je ovdje i sve je sad, a svijet uskraćivanja od svijeta obilja dijeli samo jedna misao. Jednostavnost i mudrost te poruke oslobađajuća je za sve.

Piše: Daniela Uzelac

Nema sukoba, pohlepe niti otimanja, nitko nikome ne može uskratiti njegov put duhovnog razvoja. Veličina je i inovacija „Puta boginje“ u tome što budi ženski princip srca, tolerancije, velikodušnosti i darivanja kako bi se ponovno uspostavila ravnoteža s dosad prevladavajući muškim načelom.

I kako raste sposobnostširenja i predavanja, tako i muškarac postaje spremniji zajedno sa ženom razarati svaku laž, pouzdano nas vodeći iz zatvora nesvijesti u prostranstvo svijesti. Jer duboka ženstvenost doziva duboku muževnost.

Knjiga Daniele Uzelac „Buđenje boginje“ prva je od tri knjige s izborom postova sa Facebook stranice Put boginje koju autorica uređuje od 2013. godine. Na stranici Put Boginje autorica svakodnevno piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

Odlomci iz „Buđenja boginje“, prve knjige serije Put boginje

Svjesno disanje

Što god radila, mislila, govorila, boginja je istodobno svjesna i svoga disanja. To je postavlja u poziciju samopromatrača. A promatrač ne smeta tijeku dobrobiti. On mu se miče s puta. Pušta ga da slobodno teče. Zato su boginja i njezine misli, riječi, djela uvijek originalni, svježi, hranjivi. Ona je tako zanimljiva.

Babuška je tako dosadna. Predvidljiva. Ponavljajuća. Ona toliko misli da uopće ni ne zna kada diše. Što je još gore, misli iste misli. Često one koje je mislila i njezina mama. I baba. U takvoj duhovnoj oskudici, ona stalno nešto treba ili želi. U svemiru kojim vlada zakon privlačenja, predmet njezine želje već joj juri ususret. Ali što je njezina želja veća, to je veći ulog energije koja blokira primitak. Jer kada se sudare energije iste informacije, ali suprotnog pravca, dolazi do međusobnog poništavanja. Ona je toliko gorljiva, toliko nastoji, toliko se trudi da je sama sebi najveći neprijatelj u primanju željenog. Njezini snovi nemaju šanse. Babuška na kraju izgori u svojim čežnjama.

Boginja je cool. Ona stvari dobiva bez napora. Brzo i lako. Ona svoju želju udahne iz nevidljivog tijeka dobrobiti i izdahne je u vidljivoj stvarnosti.

Junak

Bog se od svih drugih muškaraca u boginjinu životu razlikuje po tome što je on junak – pobjeđuje i svoje i njezine demone.

Kad izviri neki njezin demon, on ostaje cool. Posve priseban, miran i nadmoćan. A tako snažan i vješt u zamahu mača da demoni radije i ne postoje u njegovoj blizini. Sama njegova prisutnost je zaštitnička. On je ratnik od kojeg se ratovi sklanjaju. On je protivnik na čiju se stranu prelazi. U njegovoj blizini i zli postaju plemeniti. On je alkemija. Snaga. Čista samosvijest.

Sama u tijelu

Babuška je usamljena. U njezinu tijelu, na tkivima i organima, atomima i molekulama, stanuju mama i tata, uža i šira rodbina, dečko, muž, djeca, prijatelji, susjedi, znanci, kolege, šefovi, uvjerenja, vjerovanja, obrazovanja, nastojanja, shvaćanja, programi, programi, programiiiiiiiiiiiiii… U njezinu je tijelu takva gužva da za nju nema mjesta. Istjerana je van. A tamo vani, ona je sama. Ne podnosi gužvu. Dosta joj je i one unutarnje.

Boginja je Bog svoga tijela. Unutra nikoga ne pušta. Ona je u svome tijelu sve. I ništa. A taj unutarnji apsolut izvana djeluje neodoljivo privlačan.

Kad je unutra gužva – vani je pustinja. Kada je unutra čistina – vani je karizmatična blistina.

Daniela Uzelac rođena je u Puli, živi u Opatiji i Zagrebu, radi u Rijeci, objavljuje širom weba. Nekad novinarka, danas blogerica te urednica i autorica više knjiga. Svoju prvu knjigu „Igrači“ objavila je 2006. godine.