fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Končar D&ST: Neto dobit 13,3 milijuna kuna

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarili 13,3 milijuna kuna neto dobiti, što je 7,7 posto manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u četvrtak

Ukupni prihodi u prvom su ovogodišnjem polugodištu iznosili 376,9 milijuna kuna i smanjeni su 18 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Glavni razlog smanjenih prihoda je neravnomjerna ugovorenost za isporuke po kvartalima u 2016. godini, navode iz tvrtke.

Napominju i kako će se u skladu sa stanjem ugovorenih poslova za isporuke u sljedećim kvartalima značajnije povećati i poslovni prihodi te će se sukladno tome postupno smanjiti zalihe.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su iznosili 368,7 milijuna kuna i smanjeni su za 17,7 posto.

Izvoz čini 82 posto prihoda od prodaje, navode iz tvrtke.

Ukupni rashodi u prvom su polugodištu ostvareni u iznosu od 360,2 milijuna kuna i smanjeni su za 18,4 posto.

U izvješću se navodi kako je na dan 30. lipnja vrijednost ugovorenih poslova iznosila 787 milijuna kuna, što je porast od 38 posto u odnosu na isti dan prethodne godine, kada je iznosila 570 milijuna kuna.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno. ‘Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu’, ističe se u izvješću.

Dodaje se da su se pokazatelji tekuće i ubrzane likvidnosti smanjili u prvom polugodištu ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali je sveukupno likvidnost i dalje dobra.

Također, ne postoji neizvjesnost vezana uz naplatu potraživanja za isporučena dobra i usluge koja bi značajnije mogla utjecati na financijski položaj tvrtke.

Na kraju lipnja ove godine u Končar Distributivnim i specijalnim transformatorima je bilo zaposleno 502 djelatnika.

Izvor: www.tportal.hr