fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mladi Mjesec u Ribama – iskustva koja nas bude i inspiriraju

U srijedu, 6.3. u 17 sati i 04 minute očekuje nas mladi Mjesec u vodenom znaku Riba.

Sunce i Mjesec spajaju se s Neptunom, riječ je o mističnoj energiji, o buđenju duha, intuicije, o ostvarenju snova. Pun je čežnje, osjećaja, romantike, ranjivosti, žudnje za nečim nedostižnim, idealnim.

Piše: Julijana Oremović/Samopozitivno.com

Mladi Mjesec uvijek je simbol je kraja jednog ciklusa, čišćenja, stvaranja prostora za nešto novo. Možda ćemo se zbog retrogradnog Merkura suočiti s nekim neriješenim problemima iz prošlosti ili shvatiti kako bi bilo dobro prekinuti neke obrasce ponašanja koji nam nisu donijeli ništa dobroga, a sve u ime novog početka.

Dobro je biti empatičan, suosjećan, divno je dijeliti s drugima svoje resurse.
No važno je i da pritom ne oštećujemo sebe.

Ako su nam granice prema drugima slabe, lako je moguće da nas neko iznevjeri, da se suočimo s lažima, izdajom. Možda nas preplavi sjeta ili tuga.

Sve što će se odvijati ne samo na dan ovog Mlađaka, već i u narednih mjesec dana tu je kako bi nam pokazalo koji dio sebe ili koji dio svog života trebamo osnažiti, iscijeliti i ozdraviti. Primite poklone s neba, bez obzira na one prve dojmove i osjećaje koje će u vama određeni događaj izazvati. Ništa nije tu da bi nas kaznilo, već naprotiv, da bi nas probudilo i potaknulo da više živimo iz sebe, iz svojeg pravog Ja.

Ovaj Mlađak nema energiju djelovanja i novih odluka. On je više introspektivan, intuitivan, kreativan, maštovit, sanjarski raspoložen.

Nešto skriva, taji, gura od sebe, možda i bježi od stvarnosti u svijet izolacije u kojem nam ništa nitko ne može. Srećom pa Mars u Biku i Saturn u Jarcu ne dopuštaju da se previše zapletemo u mrežu zabluda i iluzija. Daju nam snagu i upornost kako bi ustrajali na svom putu ostvarenja ciljeva.

Možda čujete ili otkrijete jednu tajnu.

Možda vam se povjeri jedna osoba.

Možda i dođete do nekih spoznaja i novih informacija o nekim događajima ili osobama iz vaše prošlosti.
Nove vizije i ideje su na pomolu.

Riječ je o silno duhovnoj energiji koju možemo pojačati meditacijom, boravkom u tišini, putem terapije, razgovora s osobom koja nas čuje i prihvaća.
Empatija iscjeljuje i liječi.

Ovaj Mlađak može imati i karmički predznak. Moguće je da trebamo proći kroz neko iskustvo koje će nam donijeti prosvjetljenje, koje će nam pomoći da progledamo.

Partnerstva i savezi koji su kvalitetni i utemeljeni, mogu profitirati jer postoji spremnost na dijeljenje i pomaganje.

U ljubavi ovaj planetarni savez Sunca, Mjeseca i Neptuna budi empatiju, romantiku, osjećaj zanosa, bliskosti i zaljubljenosti. U izazovnom smislu, lako je pasti u zabludu, osjetiti krivnju, iznevjeriti, žrtvovati se za pogrešan cilj, voditi bitke koje nisu naše ili imati nerealna očekivanja.

Energiju ovog mladog Mjeseca najviše će osjetiti Ribe, Djevice, Strijelci i Blizanci.
I na kraju, iskoristite priliku za novi početak.

Pokušajte se osloboditi svih očekivanja. Živjeti za danas. Osvijestiti koje sve blagoslove sada već posjedujete i u sebi i u svom životu.

Postavite novi cilj. Ne mora biti velik. Neka bude realan i u skladu s vašim trenutnim mogućnostima. Ispišite na papir što želite i kako to ostvariti. Nastojte da u njega ne uključujete druge ljude. Pokušajte vizualizirati korake do njegovog ostvarenja. Zatražite od Života podršku! Krenite…korak po korak…