fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Morske orgulje – najpopularniji zadarski turistički adut

Morske orgulje turisti smatraju najzanimljivijim mjestom koje treba obići u Zadru i okolici, piše Zadarski list pozivajući se na podatke jednog od vodećih gobalnih turisičkih portala Tripadvisera.

Portal nudi aplikacije i kategorije u kojima turisti vrednuju ponudu u skladu sa svojim sklonostima te sami pišu o svojim iskustvima. U kategoriji “kako provesti slobodno vrijeme” za Zadar i okolicu izlistano je 85 različitih mjesta i aktivnosti. Morske orgulje uvjerljivo su prvi izbor.

Mnogo pohvala dobio je i Nacionalni park Paklenica. Posjet Paklenici ocijenjen je kao drugi najatraktivniji izbor. Treći je instalacija Pozdrav suncu, a Kopnena vrata s Perivojem kraljice Jelene su na četvrtom mjestu.

Vodeću petorku zaključuje zadarska riva. Mnogi posjetitelji slažu se da je zadarski zalazak sunca jedan od najljepših na svijetu.

Crkva Svetog Donata je na šestom, a Forum na sedmom mjestu. Od zadarskih muzeja najpopularniji je Arheološki na devetom mjestu, a odmah do njega na desetoj poziciji je Muzej iluzija.

S prosječnom ocjenom 4,5 i više od 3800 pojedinačnih dojmova Morske orgulje su uvjerljivo najatraktivnija zadarska znamenitost.Svoje dojmove o Orguljama upisali su turisti iz gotovo svih krajeva svijeta: Australije, Velike Britanije, Indije, Koreje, Sjedinjenih Država, Njemačke, Irske, Grčke, Bugarske, Nizozemske, Švedske… i naravno, Hrvatske.

Gotovo svi komentatori su oduševljeni Morskim orguljama te navode kako one pružaju jedinstven doživljaj. Korisnik AY iz Hong Konga zapisao je da je za Morske orgulje čuo još 2006. kada su nagrađene na arhitektonskoj izložbi u Barceloni, Posjetio ih je 2014. prilikom proputovanja. Ove godine se vratio i proveo je uz Orgulje više vremena. Zaključio je da će se zbog njih vraćati u Zadar.

Mnogi turisti navode da su Morske orgulje glavni razlog zbog kojeg su se odlučili posjetiti Zadar, a jedan je napisao da zvuče bolje od mnogih glazbenika koje je slušao.

Obližnja instalacija Pozdrav suncu po ocjenama je treći izbor turista, ali ocjene o njoj su podijeljene.Oko petine turista koji su zapisali svoje dojmove o Pozdravu suncu smatra da instalacija nije “ništa posebno”. Instalaciju tako najčešće opisuju domaći gosti dok se njome najviše oduševljavaju Amerikanci i Kanađani. Onima koji nisu oduševljeni Pozdravom suncu, najviše smeta gužva koju stvaraju turisti.

Izvor: Tockanai.hr