Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Može li se sreća izmjeriti? 3 aplikacije koje će vam pomoći izmjeriti koliko ste sretni

Iako je sreća divan osjećaj, često ga ne znamo definirati te se svrstava u jedan od najvećih psihologijskih problema. Kada pogledate definiciju sreće, objašnjenja je mnogo.

Začetnici pozitivne psihologije sreću opisuju kao pojavu koja je uvijek nečime uvjetovana. Sigurno znate koji su okidači sreće u vašem životu i što vam momentalno podiže raspoloženje, no ne bi li bilo lijepo da ju možete zabilježiti i mjeriti putem aplikacije i utjecati na pojavu sreću?

Donosimo vam tri zabavne aplikacije pomoću kojih možete pratiti u kojoj količini je sreća zastupljena u vašem životu, ali i koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima.

1. Happify

Svi znamo kako je ponekad lakše biti negativan, nego pozitivan. No, biti u mogućnosti prebaciti negativu u pozitivu je vještina, koja se, srećom, može naučiti. Zato je Happify odlična aplikacija za to!

Aplikacija započinje s bodovanjem vaše sreće na temelju upitnika kojeg ćete ispuniti. Nakon toga, dobiti ćete na izbor niz igara i aktivnosti koje će vam pomoći u tome da sve nezdrave mentalne navike pretvoriti u zdrave. Promijenit će vam način razmišljanja i pokazati nove načine za rješavanje stresnih situacija s kojima se suočavate u svakodnevnom životu.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sustave.

2. Happy Habits: Choose Happiness

Choose Happiness (Izaberite sreću) je aplikacija osmišljena kako bi pomogla korisnicima da prepoznaju misli i aktivnosti koje mogu utjecati na povećanje sreće u svakodnevnom životu, a radi na principu kognitivno-bihevioralne terapije.

Ovaj zabavni alat uključuje test za procjenu vaše sreće, audio vodiče za meditaciju , pa čak i dnevnik u kojem se nalaze pozitivne afirmacije. Osim toga, postoji i popis ‘sretnih’ obveza koje možete obaviti i grafikoni koji će pratiti napredak iz dana u dan.

Izaberite sreću koja je dostupna na Google Play-u.

3. Headspace (Free)

Možete li zamisliti funkcionalni trening za vaš um? Upravo tome služi aplikacija Headspace. To je vaš osobni vodič za zdravlje i sreću. Pomoći će vam da se usredotočite, naučite pravilno disati i ostanete mirni kada se nalazite pod stresom.

U samo nekoliko minuta dnevno naučit ćete kako trenirati um i tijelo za zdraviji, sretniji život bez stresa. Imate li probleme sa spavanjem, ova aplikacija će vam pomoći oko spavanja i kvalitetnijeg sna. Na vama je da samo sjednete, opustite se i duboko udahnete.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sustave.

Ako mislite da ste dovoljno sretni, mirni i optimistični u svom životu, proslavite 21.06. Dan optimizma i uputite se na stranicu gdje ćete se još više napuniti pozitivnom energijom. A ako imate prijatelje kojima je potrebno malo pozitive, pozovite i njih!

Čim više, tim bolje!

Izvor: Dnevnik.hr