Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Na skrbi imaju 560 pasa, a u zadnja dva dana su primili 36 štenaca. Pomozite im

Sklonište Prijatelji Čakovec ponovno se suočava s problemima. Kapacitet su odavno premašili te su samo u zadnja dva dana primili 36 štenaca uz tri teško ranjena psa.

Trenutno se brinu za 560 životinja i time su najveće sklonište za napuštene životinje u Hrvatskoj. Svi znamo koliko su pasa iz Romskih naselja spasili, no to je bio samo početak, napuštanje životinja se ne smanjuje nego se svakodnevno povećava unatoč svim novim zakonima.

O Hachiku i Tracy smo nedavno pisali, kujici je noga amputirana i polako se oporavlja, a Hachiko je operiran te se nalazi na stacionarnom liječenju.

Novopridošli štenci su stari do 2 mjeseca, većina ih je pronađena razbacana u šumi, a neki su ostavljeni u kutijama na parkiralištima trgovačkih centara.

Iz skloništa apeliraju na sve ljude dobre volje da im pomognu u pokrivanju troškova za štence, ali i ostale pse. Svaki pas koji uđe u sklonište treba biti čipiran, cijepljen i očišćen od vanjskih i unutarnjih nametnika. To je ono najosnovnije, no problem je što puno njih dolazi bolesno, neuhranjeno i ranjeno pa su samim time i troškovi znatno veći.

Mjesečno se potroši između 5 i 6 tona hrane, no ono što puno ljudi ne zna jest da sklonište ma i prostorije u kojima se nalaze i peći za grijanje štenaca, bolesnih i ranjenih životinja tako da su im potrebna i drva za ogrjev. Iako konstantno skupljaju deke, ručnike, plahte i slamu, na ovoliku količinu pasa sve se brzo potroši i postaje neupotrebljivo.

Kako bi vam pokazali dio njihovih štićenika i kako bi vas upoznali sa svojim radom, iz skloništa vas u srijedu, 4. prosinca, pozivaju na promociju kalendara.

Promocija će se održati u Medulićevoj 20 u Zagrebu s početkom u 18:30 h. Na promociju možete donijeti i donacije koje su im potrebne, a ako niste u mogućnosti doći taj dan, vjerujemo da se možete odreći jedne kave i pomoći im u pokrivanju troškova.

IBAN za uplatu donacija je HR3323400091116025375, model 02 i poziv na broj 888, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec ili paypal: info@prijatelji-zivotinja.org