fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nagrada Unilineu za 20 godina uspješnog poslovanja

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula u srijedu je tvrtki Uniline d.o.o. Pula uručeno priznanje Hrvatske gospodarske komore za 20 godina poslovanja, te iznimnog doprinosa razvitku hrvatskoga gospodarstva. Nagradu je predsjedniku uprave Unilinea Borisu Žgombi, za uspješan radi ali i status koji je stekao na tržištu tijekom ovih godine, uručila Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK Županijske komore Pula, navodeći kako je on pokrenuo i uspješno vodio razvoj agencije i danas s ponosom nosi uglednu funkciju predsjednika uprave Unilinea.

Čestitajući na priznanju za uspješan rad i postignute rezultate u poslovanju, predsjednica ŽK Pula istaknula je kako je Uniline postigao izniman uspjeh i stvorio prepoznatljiv ugled, šireći pritom svoje djelovanje iz Hrvatske i na zemlje regije, prekooceanske zemlje te azijsko tržište.

Dobar start za mlade ljude

– Osim što Istri, Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji donosi značajan broj gostiju, riječ je o turoperatoru koji kreira trendove u turizmu, a ima preko 200 zaposlenih, većinom mladih i visokoobrazovanih ljudi, navela je Jaklin Majetić, dodajući kako ova tvrtka pruža priliku istarskih diplomantima da u njoj započnu svoj radni vijek i tu nauče svoje prve poslovne korake, te je riječ o tvrtci koja je dobar start za mlade ljude.        Tvrtka je dokazala da se može uspjeti i u manjem gradu, poput Pulei ovo je priznanje na ponos ne samo Unilineu, već cijelom turističkom sektoru i Gradu Puli.

– Iznimno sam ponosan što mogu reći da smo svih ovih 20 godina kontinuirano rasli i uspješno poslovali. Činjenica da je naš rad prepoznat i priznat od strane naših partnera i suradnika, kao što je to Gospodarska komora, daje nam dodatnu motivaciju da istim tempom i energijom nastavimo dalje. Uspjeh i kvaliteta kompanije Uniline, ali naravno i svih naših djelatnika, potvrđena je ove godine kada je kompanija postigla status vodeće turističke kompanije u sektoru putničkih agencija i touroperatora.

Daljnje aktivnosti, te glavni fokus kompanije usmjeren je na zadržavanje vodeće pozicije u Hrvatskoj, ali i zauzimanje vodeće pozicije destinacijske menadžment kompanije u regiji, naveo je Žgomba, dodajući kako je ovo poseban i posebno emocionalan trenutak za njega, ali i sve zaposlenike.

Žgomba: Imamo mjesta za razvoj

U svom govoru prisjetio se i kako je tvrtka započela prije 20 godina, s četiri zaposlenika, na petom katu hotela Rivijere. Bile su to, naveo je, poratne godine u kojima je turizam bio više želja nego stvarnost. Navodeći da su u posao krenuli s velikim entuzijazmom, istakao je kako su se polako razvijali te uz kvalitetan kadar pronašli svoju tržišnu branšu. Baveći se in comming turoperaterstvom, goste su tako dovodili najprije u Pulu i Istru, zatim cijelu Hrvatsku, da bis se na kraju proširili po cijeloj regiji, rekao je Žgomba, dodajući kako su posebno ponosni na kontinuitet razvoja.

– Dvadeset godina je i puno i malo vremena; mi smo sada postali punoljetna, zrela kompanija i vjerujem da imamo još mjesta za razvoj. Želimo biti vodeća destinacijska menadžment kompanija u regiji te razvijati Hrvatsku i regiju kao poželjnu destinaciju, naveo je Žgomba, dodajući kako i u ovom trenutku desetak ljudi na svim stranama svijeta promovira Hrvatsku.

Žgomba je na kraju zaključio kako sve ovo ne bi bilo moguće postići bez djelatnika, te se zahvalio svim bivšim i sadašnjim radnicima i svima onima koji će u budućnosti i sami postati dio ove uspješne tvrtke. Da je tomu tako navedimo da i u ovom trenutku Uniline zapošljava deset djelatnika. (B. PETROVIĆ)

Izvor: www.glasistre.hr