fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nataša Turkalj: “Moja savršena nevolja” ohrabruje na sretne završetke u vlastitom životu

Ljubav je bajka u koju treba povjerovati da bi se ostvarila – rekla je Nataša Turkalj govoreći o bajkovitosti ljubavnih romana na promociji svog prvijenca “Moja savršena nevolja”, erotskog ljubića u kojem su glavni likovi Lorena Ketonić iz Zagreba i Ivan Leko iz Splita. Lorena i Ivan započinju strastvenu vezu, ali njihova ljubav nailazi na prepreku kada Lorena iz medija dozna da Ivan ima tajnu iz prošlosti koju joj nije povjerio.

Ljubav na ispitu iskrenosti i povjerenja ipak pobjeđuje. Roman opisuje uspješnu i imućnu Hrvatsku, predstavlja vina i vinograde, maslinike, brodove, čokoladu i čajeve, a glavni likovi ambiciozni su nasljednici uspješnih tvrtki koje se razvijaju i imaju perspektivu, doznala je publika iz odlomaka koje je čitala Ksenija Hundrić.

Na promociji u Knjižnici Bogdana Ogrizovića bilo je riječi o tome kako kod nas autorice vrlo rijetko pod pravim imenom objavljuju romane u kojima se izražavaju erotski osjećaji. Ognjen Golubić, voditelj emisije Dobro jutro, Hrvatska, primijetio je kako u našem medijskom prostoru nedostaje osjećaja te se složio da bi ovakvih romana svakako trebalo biti više.

Urednicu Sandru Pocrnić Mlakar zanimalo je mogu li romani sa sretnim završetcima potaknuti čitatelje da se izbore za sretne završetke u stvarnom životu, na što je Ognjen Golubić podsjetio da upravo traje Tjedan braka, koji treba podsjetiti koliko je važna zajednica muškarca i žene i njihovo međusobno povjerenje. Golubić je šarmantno podsjetio kako je primijetio podršku koju je Nataši Turkalj pružio njezin suprug noseći teški paket knjiga te naglasio da i njemu osobno puno znači emocionalno utočište i zadovoljstvo u vezi.

Nataša Turkalj izjavila je kako je od mladosti željela pisati ljubavne romane, ali tu je želju ostvarila tek kao supruga i majka odrasle djece, kada je na godišnjem odmoru sjela i napisala roman. Na promociji je objavila da je nakon izlaska prvog romana napisala i drugi, čiji se izlazak također očekuje. Napomenula je kako je po završetku prvijenca imala veliku tremu i da je prva čitateljica romana bila njezina mama.

– Mami sam s punim povjerenjem predala rukopis jer je uvijek puno čitala. Tek nakon što se njoj svidio roman, pitala sam prijateljice žele li ga pročitati i nakon što im se svidio poslala sam ga izdavaču- objasnila je Nataša Turkalj, govoreći o prijemu romana u obitelji i najužem krugu.

Roman “Moja savršena nevolja” može se nabaviti u knjižarama “Hoću knjigu” i “Školska knjiga” u cijeloj Hrvatskoj te u web knjižarama Menart i Ljevak. Već u drugom tjednu nakon objavljivanja našao se na top-listi najtraženijih romana nakladnika Beletra.
Na veseloj promociji romana “Moja savršena nevolja” Nataša Turkalj imala je veliku podršku prijatelja i prijateljica iz cijele Hrvatske, koji su je došli pozdraviti i čestitati joj na uspjehu. Stoga je autorica na kraju zahvalila svim svojim prijateljicama i njihovim savršenim nevoljama.