fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Orioly: Domaća aplikacija fokusirana na inozemne klijente

Unatoč svim prednostima koje nude web trgovine, danas tek svaka peta internet stranica za putovanje u svijetu nudi mogućnost online plaćanja. Domaća startup tvrtka Orioly takvu praksu i trendove namjerava preokrenuti i putnicima, krajnjim korisnicima, maksimalno olakšati proces organizacije putovanja.

„Mnogim se turističkim agencijama ili organizatorima izleta kontakt forme ili formulari za slanje upita na njihovim stranicama čine nebitnim detaljima. A upravo radi njih gube puno klijenata i prihoda“, kazuje nam osnivač ovog turističkog startupa Ivan Ilijašić.

Aplikacija Orioly je prije svega namijenjena malim organizatorima tura, izleta i grupnih aktivnosti, u Hrvatskoj i inozemstvu, a besplatna je za one koji prodaju manje od 50 bookinga mjesečno.

Aplikacija Orioly za paket aranžmane i individualce

Na jednome mjestu pomaže pratiti ture, polaske, rezervacije, račune, a naglasak stavlja na krajnje korisnike. Oni zahvaljujući Oriolyju, koji je prilagođen i za paket aranžmane i grupna putovanja, mogu odmah platiti putovanje, punu cijenu ili depozit.

„Jednostavnim sučeljem pomažemo organizatorima tura u poslovnoj administraciji. Povezivanjem korisničkog računa s društvenim mrežama i njihovim webom omogućavamo dovođenje većeg broja posjetitelja i klijenata, te jednostavniju i bržu online naplatu“, objašnjava Ilijašić.

Svoj je samostalni poduzetnički put započeo 2013. nakon što je desetak godina proveo u velikim tvrtkama „Cijelo vrijeme pokretao sam i neke manje projekte – za automobilsku industriju, osiguranje, sport, pa čak sam imao priliku raditi na aplikaciji koja se koristila u nuklearnoj elektrani“, objašnjava Ilijašić.

Prodajna mjesta u inozemstvu

Kako bi spojio ljubav prema putovanjima i razvoju web aplikacija, 2009. pokrenuo je portal o putovanjima Svjetskiputnik.hr. Iskustvo rada na tom, ali i drugim projektima u turističkoj branši, i suradnja s manjim turističkim agencijama doveli su 2013. do odluke da s kolegom Nikolom Bucićem osnuje vlastitu tvrtku – Orioly.

Tada je bio jedini stalni zaposlenik, a danas je tvrtka narasla na 13 djelatnika čije je prosjek starosti 28 godina. Do kraja sljedeće godine planiraju nastaviti s rastom prihoda i povećati broj zaposlenika te otvoriti nekoliko prodajnih mjesta izvan Hrvatske.

„U početko smo se fokusirali na inozemne klijente. Uvijek nam je cilj bio biti kompanija fokusirana na izvoz i rad s inozemnim klijentima. Prvo smo stoga otvorili američku firmu, radi lakšeg rada s klijentima iz inozemstva, te radi manjih troškova poslovanja.

Čitavu reportažu pročitajte na stranicama tockanai.hr