fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Osiguran novac za 2030 asistenata u nastavi

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u utorak su svečano potpisani ugovori za financiranje 2030 asistenata u nastavi za ukupno 2268 učenika s teškoćama u razvoju koji pohađaju osnovne i srednje škole. Financiranje tolikog broja asistenata omogućilo je povlačenje nepovratnih 74,7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda. Ugovore koje su dobili na temelju javnog natječaja, osnivačima škola, tj. predstavnicima gradova i županija, uručili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Prisjećajući se proteklih godina kada novac za asistente u nastavi nije bio osiguran i kada su i djeca i roditelji bili pod stresom, ministar Šustar izrazio je zadovoljstvo što je pred početak ove školske godine to pitanje riješeno u cijelosti.

– Svima su nam usta puna inkluzije. To je vrednota koju smo preuzeli od EU-a, ali to je i naša obveza prema našoj djeci – rekao je Šustar. Zahvalio je svima na uloženom trudu za osiguravanje nepovratnog novca iz Europskog socijalnog fonda. Svim učenicima zaželio je miran i stabilan početak nove školske godine poručivši im da budu okrenuti učenju.

Veliki posao u osiguravanju novca za rad asistenata u nastavi dali su i djelatnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Pomoćnica ministrice Katarina Ivanković Knežić podsjetila je da su prije dvije godine ovakvi ugovori potpisivani tek u listopadu. Ovo je prvi put da je čitav posao obavljen na vrijeme i da se u početak nove školske godine ulazi smireno, i što se tiče osiguravanja asistenata u nastavi i školske prehrane za siromašnu djecu. H

Izvor: www.glas-slavonije.hr