fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tvrtka Pitaya Solutions razvila inovativan i u svijetu još nepoznat koncept pametnog tuša

U našem gradu živi jako puno mladih i talentiranih ljudi. Tome svjedoči i primjer tvrtke Pitaya Solutions koja je razvila inovativan i u svijetu još nepoznat koncept pametnog tuša.
Tvrtku su pokrenula trojica mladih osječkih studenata ekonomije, Matias Knežević, Kristijan Gorupić i Niko Jeleč, s ciljem plasiranja na tržište vrhunskih proizvoda i rješenja za turizam isključivo na bazi obnovljivih izvora energije.

Pitaya

Njihov najambiciozniji projekt, koji bi od sljedeće sezone mogao preplaviti plaže na Jadranu, je projekt pametnog tuša. Radi se o multifunkcionalnom tušu Smart Shower LOOPS za vanjsku upotrebu koji za rad koristi fotonaponsku ćeliju od 300 W na vrhu konstrukcije.
Proizvod vizualno sjajno izgleda zbog inoksa koji njime dominira, ali je i inovativnog dizajna koji je također djelo trojice mladića, podnica je izrađena od najkvalitetnijeg drveta za strogo poštivanje svih higijenskih standarda, a tuš sadrži i pročišćivač koji ga štiti od kamenca i drugih nakupina.
No, ono po čemu se pametni tuš izdvaja od svih tuševa koji se trenutno koriste na plažama je to što je, što se tiče električne energije, potpuno samostalan: on skuplja sunčevu energiju tokom dana, a nakon zalaska sunca automatski pali rasvjetu prostora, RGB ambilight, reklamni prostor i osvjetljeni obrub. Tuš također osigurava flat 4G internet (0-24h) dometa većeg od 500 metara i na njega u jednom trenutku s odličnom vezom može biti spojeno 60-ak ljudi. Na njega se također mogu instalirati i zvučnici.

TUŠ-male-dimenzije

Trenutno imaju dva tuša, od kojih je samo jedan sastavljen i spreman za stavljanje u funkciju te se čeka njegovo premještanje na srednjoškolsko igralište u Osijeku. Naime, Grad Osijek je prepoznao ovaj projekt te je odlučio da otkupi prvi zgotovljen tuš i instalira ga na popularnu Srednjiku kao pilot projekt. Iako je cijena tuša 60.000 kuna, Grad ga je dobio za 45.000.

Inače, tuširanje je u početnoj fazi moguće samo hladnom vodom, ali radi se i na sustavu regulacije temperature. U tvrtki također rade na razvoju manjih, jeftinijih modela za obiteljske kuće, no treba naglasiti kako se pametni tuš mora spojiti na vodovodni priključak, jer bunarska i slana voda nisu prihvatljive opcije.

U tvrtki upravo pišu projekt za financiranje od strane EU fondova kako bi mogli otvoriti svoj proizvodni pogon i zaposliti ljude u njemu.

Mi im želimo sve najbolje u nadi da će svojim projektom pametnog tuša pokoriti Hrvatsku i svijet, a ako želite saznati nešto više o samoj tvrtki možete posjetiti njihovu službenu stranicu.

Izvor: www.radio-plus.hr