fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Počinje festival dobrog vina

KNEŽEVI VINOGRADI

Degustiranjem vina i dodjelom priznanja za najbolje ocijenjena danas na SRC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima počinje Gator fest – festival dobrog vina, ali i manifestacija prepuna različitih zanimljivih sadržaja. Jedan od njih zasigurno je današnja večer u Caffe & wine baru Barrique u podnožju Augustinčićeva spomenika u Batini, gdje posjetitelje očekuje romantična večer, uz svijeće, dekice i pogled na silni Dunav.

Na svoje će, sigurno je, doći ljubitelji jazza i swinga, budući da je planiran nastup Trend acoustic banda i Sing song swing sexteta, a gostovat će i DJ Tac. Subota je rezervirana za prekrasnu baranjsku prirodu i prvi tamošnji Wine and wolk. Riječ je o šetnji kroz Baranjsku planinu, s kartom u rukama, na kojoj su označeni punktovi na kojima se sudionici obavezno moraju zaustaviti. Tamo će ih čekati baranjski vinari s domaćim, vrhunskim vinima i autohtonom hranom. Staza je nešto dulja od 12 kilometara, a na svaka dva kilometra bit će postavljen jedan punkt. Start je kod beljskog Vidikovca, a cilj u Kotlini. Nakon šetnje i odmora valjalo bi poći do zmajevačkog Katoličkog surduka, gdje će, uz otvorene podrume i gatore, posjetitelje uveseljavati ulični zabavljači. Vrhunac večeri je koncert Nene Belana, a ako se nekome kući ne ide ni nakon koncerta, može svratiti u neki od tamošnjih podruma…

Prigodom Gator festa u subotu je organiziran besplatan prijevoz APP-ovim autobusima od Osijeka do Zmajevca. Kreću u 18, 19 i 20 sati s perona 15 osječkog autobusnog kolodvora (ili GPP-ova parkirališta u Tvrđi, gdje će biti 10 minuta nakon polaska s kolodvora), a povratak je u 23, 24 i 1 sat iz Zmajevca.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | I.Getto | Foto: IVICA GETTO