fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Predstavljen projekt klastera zdravstvenog turizma ‘Pannonian Health’

Klaster zdravstvenog turizma “Pannonian Health”, koji trenutno okuplja 12 članova veznih uz zdravstvo, gospodarstvo i turizam, ima za cilj zajedničkim nastupom i objedinjavanjem aktivnosti brendirati i promovirati Osijek i istočnu Hrvatsku kao novu destinaciju zdravstvenog turizma, istaknuto je u utorak na predstavljanju ovoga klastera u Osijeku.

Predsjednica klastera Zrinka Vlašić kazala je kako je zadaća klastera unaprjeđivanje zdravstvene zaštite ljudi te ukupne turističke ponude. Smatra kako je to moguće ostvariti kroz individualni  pristup svakom pacijentu, te objedinjavanjem pružanja medicinskih usluga s turističkim potencijalima ovoga područja, kao popratnog sadržaja.

Predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Marcel Medak rekao je kako je klasterizacija u nekim dijelovima Hrvatske već započela, ali da i ovo područje ima značajne potencijale za razvoj zdravstvenog turizma, kao sastavnog dijela ukupne hrvatske turističke ponude.

“Provodimo istraživanje kako bismo utvrdili koja su to potencijalno zanimljiva tržišta za proizvod našeg zdravstvenog turizma, izdvojena su značajna sredstva za promociju, a Hrvatska ima kvalitetan zdravstveni kadar i cjenovno smo prihvatljivi”, rekao je.

 Kao novi direktor “Bizovačkih toplica”, koje također djeluju u sklopu ovoga klastera, Medak ističe da su u tvrtki već ostvarena značajna ulaganja, a tek slijede ozbiljna ulaganja, posebice u smještajne kapacitete kako bi se tržištu ponudio što kvalitetniji proizvod.

Osječko-baranjski dožupan Petar Lagator ocijenio je kako ovu inicijativu ne treba teritorijalno ograničiti samo na područje ove županije, a osječka dogradonačelnica Žana Gamoš kazala je kako hrvatski zdravstveni turizam bilježi rast prihoda i zapošljavanja, ali da je za puni razvoj lokalnog turizma nužno krenuti u povezivanje svih dionika u tome sektoru.

Izvor: Direktno.hr Foto: Pixabay