fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Predstavljena hrvatska aplikacija za vremensku prognozu

Aplikaciju su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a među rijetkima je u južnoj i jugoistočnoj Europi koja omogućuje subjektivne meteorološke prognoze.

Na HRT-u je predstavljena nova aplikacija za mobilne uređaje HRT METEO. S pomoću nje se mogu pratiti aktualni vremenski uvjeti diljem Hrvatske, kao i podrobna prognoza po gradovima za tekući i sutrašnji dan, te za osam većih područja u Hrvatskoj za sljedeća tri dana.

Aplikaciju su izradili Hrvatska radiotelevizija i Državni hidrometeorološki zavod, a među rijetkima je u južnoj i jugoistočnoj Europi koja omogućuje subjektivne meteorološke prognoze, piše HRT.

Aplikacija HRT METEO daje podatke sa službenih meteoroloških postaja Državnoga hidrometeorološkog zavoda i subjektivne prognoze školovanih meteorologa utemeljene na subjektivnim analizama i procjenama svakodnevno stotinjak izračuna različitih modela atmosfere i višegodišnjemu iskustvu u radu s tim modelima te, osim toga, znanstveno opravdane prognoze – za kraće razdoblje po mjestima, a za dulje po područjima, istaknuo je glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje.