fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Projekt Aquapark Zelina na Europskom portalu projekata ulaganja

Europska komisija odobrila je uvrštenje Aquaparka Zelina na Europski portal projekata ulaganja (EIPP), čime ovaj projekt dobiva na vidljivosti prema zainteresiranim ulagačima na europskom i svjetskom nivou.

Prvotno je projekt Aquapark Zelina uvršten na popis kapitalnih projekata Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) u Hrvatskoj, a nakon što je zadovoljio kriterije Europske komisije, uvršten je i na Europski portal projekata ulaganja.

Time ovaj projekt, koji je u završnoj fazi ishođenja građevinske dozvole, dobiva na globalnoj vidljivosti, a potencijalni ulagači detaljnije informacije mogu dobiti putem poveznice: https://ec.europa.eu/eipp/desktop/en/projects/project-8849.html.

Gradonačelnik grada Sv. Ivana Zeline, Hrvoje Košćec, zadovoljan je ovakvim razvojem priče oko projekt Aquapark Zelina, prvenstveno zbog značajno lakšeg dolaska investicija u Grad i ulaganje u ovaj projekt vrijedan oko 6 milijuna eura. Kako nam je objasnio, po pitanju investicija i raznih oblika suradnje sve su mogućnosti otvorene, a trenutno je u gradskom proračunu za ovaj Projekt predviđeno oko 5,5 milijuna kuna.

Europski portal projekata ulaganja uspostavila je Europska komisija kao poveznicu između promotora projekata u EU i ulagača širom svijeta. Trenutno je na EIPP portalu uvršteno 193 projekata iz zemalja članica Europske unije, od kojih je tek desetak projekata iz Hrvatske.

Izvor: Zelina.hr