fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Redatelj Robin Hooda: Dubrovnik je idealna lokacija za snimanje

Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje”, rekao je Walsh.

Redatelj filma “Robin Hood: Origins” Otto Bathurst rekao je u četvrtak na sastanku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem kako se Dubrovnik, u konkurenciji desetak lokacija, nametnuo kao idealna za snimanje, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

Vlahušić je primio je redatelja i izvršnog producenta filma ”Robin Hood: Origins” Otta Bathursta i E. Bennetta Walsha, a prema riječima Bathursta, kako ih prenose iz Grada Dubrovnika,

“Dubrovnik je lokacija kakvu nisu mogli ni zamisliti. Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim, Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor”, rekao je Bathurst koji je na sastanak s Vlahušićem došao zajedno s izvršnim producentom filma E. Bennettom Walshom te otkrio da će Dubrovnik biti ”srce samog filma”.

Walsh je na sastanku izvijestio dubrovačke gradske vlasti da je studio “Lionsgate” u završnim pregovorima s glumcima koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji bit će poznati do kraja listopada kada će, kako je najavio, filmska ekipa u znatno širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik.

“Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje”, rekao je Walsh.

Dosad potvrđene lokacije koje će za potrebe snimanja “Robina Hooda” utjeloviti grad Nottingham, uključuju dio Straduna, gradski Porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama. Postavljanje scenografije započet će već u prosincu, a samo snimanje odvijat će se tijekom tri tjedna u veljači i ožujku. Premijera filma planirana je za veljaču 2018.

Inače, u Dubrovnik bi uskoro trebalo stići i nekoliko ‘oskarovaca’, među njima i Jamie Foxx kojem će pripasti uloga ”Little Johna”. Prema podacima iz inozemnih medija, Robina Hooda utjelovit će Taron Egerton, dok je uloga Marion pripala Irkinji Eve Hewson.

Izvor: Poslovni.hr