fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Solarna autobusna stanica ide u Dubai

U tvrtki Energomobil došli su na ideju da stvore autobusnu stanicu koja ide u korak s trendovima, koja je tehnološki napredna i estetski atraktivna, a uz sve to funkcionira isključivo pomoću sunca.

Zapitali su se zašto putnici ne bi dok čekaju tramvaj ili autobus mogli napuniti mobitel, spojiti se na internet i surfati, što bi im znatno olakšalo čekanje. Zbog toga su razvili novi proizvod potpuno osmišljen i proizveden u Hrvatskoj – solarnu autobosnu stanicu Easy Bus.

Cijena takve stanice kreće od 25,500 kuna + PDV, što je, ističu u Energomobilu, izuzetno povoljna cijena uzme li se u obzir njezina energetska neovisnost. Konstrukcija stanice je kompletno čelična, sjedišta su od Hpl laminata (materijala otpornog na sve vremenske uvjete), sva elektro oprema je od renomiranih proizvođača solarne opreme, a kaljeno staklo na pozadini stanice dodatno upotpunjuje izgled te sigurnost stanice.

Samo održavanje Energomobil stanice svedeno je na minimum, dok elektro oprema ne zahtijeva nikakvo održavanje, jedino se s vremenom mijenjaju baterije. Kako ističe direktorica Energomobila Marija Mrvelj, već nakon prvog prikazivanja solarnih stanica u javnosti, mnogi su pokazali veliki interes za njih.

Kontaktirali su nas i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te su zainteresirani za njihovo postavljanje u Abu Dhabiju. Interes dolazi sa svih strana jer ovakih proizvoda i po takvoj cijeni za sada ima vrlo malo na svjetskom tržištu otkrila je direktorica Marija Mrvelj.

Izvor: Energomobile.eu