fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Strah od ispita

Moja pozitivna priča se dogodila na mojoj drugoj godini studiranja. Pauzirala sam jednu godinu prije toga i htjela sam napustiti fakultet. Najviše sam se borila s jednim ispitom koji nikako nisam mogla položiti. Izlazila sam na ispit skoro desetak puta. Nisam razumjela gradivo, baš ništa vezano za to gradivo mi nikako nije bilo razumljivo. Čula sam i da je dosta studenata palo godinu ili izgubilo prava na studij zato što nisu nikako mogli položiti taj kolegij.

Radi se o kolegiju Logika na Filozofskom fakultetu. Velike borbe su se vodile oko tog kolegija, studenti su išli na instrukcije, konzultacije i tražili pomoć sa svih strana. Te godine sam na fakultetu upoznala jednu curu i povremeno smo se družile, i dok smo sjedile ispred fakulteta na stepenicama i pile kavu došla je njena kolegica. Upoznala me s njom i rekla da je ona demonstratorica iz Logike. Iduće ljeto sam se javila toj curi i zamolila ju za instrukcije.

U nekoliko sati instrukcija odnosno par kava na kojima mi je objašnjavala gradivo uspjela sam shvatiti veliki dio gradiva. Izašla sam na ispit i dobila ocjenu dovoljan, a da sam imala još pola boda dobila bi ocjenu dobar. Nakon toga sam se odlučila vratiti fakultetu i ponovno krenuti sa studiranjem koje sam pauzirala te studentske godine. Otada sam se aktivno bavila učenjem i studijem i naposljetku diplomirala. Prava sreća je bila da sam tada upoznala demonstratoricu Logike, da smo ju tada srele i da sam joj se javila. Možda da se to nije dogodilo nikada ne bi završila fakultet ili bi mi studiranje bilo puno teže.