fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Uspješan sam jer sam lojalan

Jučer je pred 150 prisutnih u restoranu Spoon održan 34. Business Café u Zagrebu, najpopularnije druženje malih poduzetnika. Večer je započeta i završena svirkom Borisa Rogoznice, a u standardnom dijelu je postavljen novi rekord od 9 gostiju govornika.

Tema eventa je bila Gdje je nestala lojanost?. U potrazi za brzom zaradom i većim profitom ponekad se u biznisu zaboravi na trajne ljudske vrijednosti i lojalnost koja se u poslu uvijek višestruko isplati. Svi gosti su se složili da je lojalnost prema kupcima, zaposlenicima i dobavljačima presudna za uspjeh.

Događaj je vodila idejna začetnica i osnivačica Business Caféa gđa Kristina Ercegović zajedno sa Silvijom Podoljak, inače moderatoricom za evente Business Café Slavonija.

Ivana Matić, vlasnica portala Women in Adria, izjavila je da s ljudima s kojima ima obostran i stabilan odnos podrške može stvarati čuda, a da s onima drugima može stvarati samo biznis. Za nju sve počinje od networkinga pa se i sama uvjerila da se kontakti grade cijelim putem, a ne onda kad nam trebaju. Radila je i u korporacijama, a danas ima troje djece i nedavno je za svoj medijski biznis Women in Adria dobila i državne poticaje kao za promicanje poduzetništva. Predstavila je inicijativu networking doručaka koju je pokrenula iz želje da i ženama omogući prostor izgradnje kvalitetnih poslovnih partnerstava.

180

Rujana Lukač, predstavnica Home Exchangea za Adriatic regiju, upoznala je publiku s jednostavnim načinom da proputuju čitav svijet. Home Exchange je online platforma koja spaja osobe koje žele putovati s osobama koje im pružaju besplatan smještaj. Uz početnu članarinu, svaka osoba koja ima jednu ili više nekretnina može za njih objaviti oglas na Home Exchange portalu i na kratko zamijeniti svoju nekretninu sa bilo kojom nekretninom u ponudi. Rujana je i sama napravila 15 ovakvih zamjena od kojih je jedna bila sa vilom na Tajlandu. Povjerenje i lojalnost ključan su uvjet za Home Exchange, ali i druge oblike ekonomije dijeljenja. Gostu iz publike je poklonila godišnje članstvo koje uključuje neograničen broj razmjena i pomoć u pisanju oglasa za svoju nekretninu.

Tomislav Dujmović je vlasnik firme Quantum ICT, mali poduzetnik preko 15 godina i već šestu godinu redoviti gost Business Caféa. Istaknuo je jednu situaciju za koju nas niti fakultet niti posao u korporaciji ne uspijevaju pripremiti: „Kad ste referent u banci nosite samo segment odgovornosti, kad ste mali poduzetnik vi ste odgovorni za sve.“ Ima 7 stalnih zaposlenika i više desetaka kooperanata, bavi se konzaltingom u svim područjima IT-a, ali i kreativnim biznisom za Quantum Creative. U njegovom portfoliju se nalaze i izrada web stranice i newslettera za Business Café. Smatra da su ljudi komunikativna bića koja ne grade kvalitetan odnos preko društvenim mreža nego kontaktom uživo.

59

Ivona Platnar Anić, vlasnica računovodstvenog servisa Biro 59, bavi se tim poslom više od 20 godina. Obrt je naslijedila od majke kad je vođena instinktom napustila svijet korporacija i postala poduzetnica. Dugogodišnji je sponzor Business Caféa zbog kojega joj se „promet povećao za 50%“, a klijenti postali prijatelji. Knjigovodstvo je za nju svijetla točka lojalnosti jer knjigovođe prodaju sigurnost i povjerenje, a sa svojim najstarijim klijentom surađuje već 25 godina.

Irena Herceg, vlasnica Herceg Irena Studio – studio za usluge šminkanja i edukaciju, izjavila je da se od šminkanja može živjeti ako se posao raširi u više grana – na reklame, spotove, vjenčanja itd. Svim ženskim sudionicama u publici je poklonila pola sata konzultacija na temu Kako sebe našminkati?. Radionice koje posvećuje ženama idealan su način da svojim prijateljicama ponude nešto više od odlaska na kavu.

Danijela Jeričević je vlasnica frizerskog salona Fensi Šmensi, prvog frizerskog salona s eko certifikatom u Hrvatskoj. U svojoj šesnaestoj godini je shvatila da ne može raditi za druge i nikad nije radila za nikog osim sebe. Za nju je ključ veselja  i poslovnog napretka govoriti iskreno. Gostu iz publike je poklonila bon u vrijednosti 600kn za tretman preparatima koji su „zdravi i za radnike i za klijente“.
Edvard Krasić, vlasnik tiskare Argenta, smatra da se kod generičkih biznisa kao što su tiskare, osim cijenom može konkurirati brzinom, kvalitetom i kontinuitanim odnosom s klijentima koji se uvijek vrate onome koji daje svoj maksimum.

Nataša Lujanac bila je predstavnica Beiersdorf Nivee za koju je rekla da je izvrstan primjer kompanije lojalnih kupaca. Nivea postoji već 134 godine, a njezina klasična krema je i krema naših baki.

Mladenka Majerić predstavila je udrugu i humanitarnu inicijativu Crveni nosovi čija je misija prostore dječjih bolnica iz tužnih transformirati u sretnije. Pozvala je male poduzetnike iz publike da svojom donacijom pomognu projektu Smjehonoše.

Gosti su uz bogate nagrade sponzora uživali u svirci i neformalnom networkingu nakon službenog dijela eventa.
Sponzori: Vipnet, Beiersdorf Nivea, Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala, Labud, Wüstenrot stambena štedionica, Putuj bolje, Čuvar sjećanja, VerVita, Knjigovodstveni servis Biro 59, Tiskara Argenta, Belgrade Workshop, Linea Snella Hrvatska, Eva Water Clinic, Agencija Simpli, Home Exchange

Sponzor lokacije: Restoran Spoon

Partneri: Jabuka TV, Quantum ICT, Frizerski salon Fensi Šmensi, Herceg Irena Studio – studio za usluge šminkanja i edukaciju, Tomislav Valent za Cahayabox

Medijski pokrovitelji: Poslovni savjetnik, Women in Adria, Naturala, Samo pozitivno

Regionalni medijski pokrovitelj: Media Marketing, BG Online, Intervju

Business Café druženja su unutar protekla dva tjedna održana u Sarajevu, Koprivnici, Beogradu i Puli, a datumi za preostale evente u 9. mjeseca kao i cijeloj 2016. su već poznati – u utorak 27.9. Novi Sad – Biti drugačiji, biti svoj, u srijedu 28.9. Šibenik, u četvrtak 29.9. Skoplje i Varaždin – Doći i ostati u Hrvatskoj
Business Café je pokret druženja malih poduzetnika i onih koji to žele postati. Šestu godinu zaredom, u 6 zemalja, pred više od 10 000 gostiju, na više od 100 održanih evenata, ispričani je više od 300 uspješnih poduzetničkih priča i sklopljeno poslova u vrijednosti 10 milijuna eura.