fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Valamar Riviera do 2020. ulaže do dvije milijarde kuna

Na investicijskom danu Valamar je predstavio i svoje integrirano godišnje izvješće za 2015. koje je objavljeno jučer, 8. lipnja, u kojem su predstavljene sve aktivnosti nove strategije.

Turistička kompanija Vlamar Riviera do 2020. u podizanje kvalitete svoje ponude u destinacijama Rabac, Krk, Poreč i Dubrovnik planira ulaganja u iznosu od 1,5 do 2 milijarde kuna, izjavio je u četvrtak u Poreču predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

Kukurin je o poslovnim planovima kompanije u četvrtak govorio i na prvom investicijskom danu Valamara, koji je okupio gotovo 40 investitora, partnera i dioničara te kompanije kao i predstavnike svjetskog touroperatora TUI UK, s kojima su zajedno najavili novi koncept ponude family resort u Rapcu koji će biti otvoren iduće godine pred ljeto.

Ove godine Valamar Riviera ulaže više od 260 milijuna kuna u sve svoje objekte, pri čemu su najveća pojedinačna ulaganja u kampove Lanterna kod Poreča i Krk na Krku od više od 80 odnosno 40 milijuna kuna.

Time se ti kampovi repozicioniraju na više zvjezdica, Lanterna na četiri, a Krk na pet, što je ujedno i jedan od prvih kampova u Hrvatskoj s toliko zvjezdica.

“Ulaganja u Rapcu u novi family life resort, što je jedan od najvažnijih hotelskih koncepata TUI grupe, iznose više od 465 milijuna kuna do 2018. Planiramo tu ponudu za goste veće platežne moći”, kazao je Kukurin, što je potvrdio i Phillip Iveson iz TUI UK.

Obojica ističu kako su se složili u konceptu ponude za taj resort, a Iveson dodaje i kako će TUI sa skandinavskog i britanskog tržišta u taj resort u tri godine dovesti oko 80 tisuća gostiju.

Kukurin je govorio i o novoj korporativnoj strategiji Valamara s fokusom na gosta, razvoj zaposlenika, snažan rast prihoda i dobiti temeljem spomenutih investicija, ali i digitalizacije, što Valamar također svrstava u jednu od vodećih kompanija u hrvatskom turizmu.

Planiraju i zadržavanje stabilne bilance i dvoznamenkasti rast operativne dobiti, a s ciljem stvaranja nove vrijednosti za dioničare i povećanja tržišne kapitalizacije, koja će dugoročno nuditi atraktivnu i održivu dividendu.

Na investicijskom danu Valamar je predstavio i svoje integrirano godišnje izvješće za 2015. koje je objavljeno jučer, 8. lipnja, u kojem su predstavljene sve aktivnosti nove strategije.

Za Imperial i Maestral razmišljamo

S obzirom da je Valamar Riviera za kupnju dionica hotelskih kuća Imperial s Raba i Maestral iz Dubrovnika prošle godine predao neobvezujuću ponudu, Kukurin je na upit Hine potvrdio da su otkupili ponudbenu dokumentaciju u aktualnom procesu prikupljanja obvezujućih ponuda za te tvrtke, ali da još razmišljaju hoće li predati obvezujuće ponude početkom srpnja.

“Zainteresirani smo za te kompanije, ali još nismo odredili stav”, kazao je kratko Kukurin.

On je također za Hinu kazao da će Valamar Riviera ulaganja od oko 2 milijarde kuna do 2020. kombinirati iz vlastitih i kreditnih sredstava te da u to nisu uračunate eventualne akvizicije.

Kazao je i da imaju dovoljno sezonskih radnika, čiji se broj na vrhuncu sezone u svim destinacijama Valamara penje na ukupno 4.100, uz napomenu kako ih dobro plaćaju i da se mnogi od njih ponovo vraćaju.

Komentirao je i eventualno uvođenje poreza na nekretnine, ističući da bi to bila katastrofa za razvoj i ulaganja u turističkom sektoru, pogotovo ako to ne bi pratilo istodobno ukidanje nekih drugih naknada i nameta, poput komunalne i drugih.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Grgo Jelavić / Pixsell