fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vinkovački odličnici: Srećko dobio tri petice na maturi, a Iva nakon stoposto iz Engleskog odrađuje sezonu na obali

Među učenicima koji su ove godine riješili bez greške neki od ispita državne mature, našli su se i Vinkovčani Iva Didović te Srećko Kajić, piše Srednja.hr.

Priznali su nam oboje da se i nisu baš pripremali za maturu, no, s obzirom na njihove brojne interese i prije stečena znanja, uspjeli su ipak postići zavidne rezultate. Unatoč tome što je imao prije izboren izravan upis na željeni fakultet, sada već bivši učenik Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Srećko Kajić, uspio je dobiti petice iz tri predmeta, a među njima Engleski jezik više razine riješiti bez greške. Iva je pak bivša učenica Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, koja je praktički bez pripreme Engleski B razine riješila sa stopostotnom točnošću.

Da ovi učenici zbilja imaju različite potrebe i interese svjedoči i podatak kako Srećko danas ide na Geografsku olimpijadu koja se održava u Beogradu, a Iva se za razliku od mnogih maturanata, nije odlučila odmarati nakon naporne godine i državne mature, nego odrađuje sezonu kao spremačica u kampu Straško u Novalji.

Više pročitajte na ovom linku