fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovar dobio 62 milijuna kuna vrijedan bazenski kompleks

Stanovnici Vukovara dobili su najmoderniji bazenski kompleks u Hrvatskoj, u čiju je izgradnju Fond za obnovu i razvoja grada Vukovara uložio 62 milijuna kuna, a Fondon će nastaviti i sufinacirati buduće troškove bazena prenosi Poslovni.hr

Otvarajući u utorak bazenski kompleks, izaslanica predsjednika Vlade, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac rekla je kako je veseli što Vukovar dobiva jedan takav iznimno vrijedan objekat koji bi trebao pozitivno utjecati i na razvoj grada, kroz zapošljavanja i korištenja infrastrukture koju nudi bazeni.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je da je novi kompleks vukovarskih bazena izgrađen na istoj lokaciji gdje se od 60-ih godina prošlog stoljeća nalazio vukovarski bazen, kasnije teško devastiran u velikosrpskoj agresiji 1991. godine.

“Ovo dvoransko plivalište uz koje se nalaze i bazeni na otvorenom, izgrađeno je za sve Vukovarce. Stoga vas pozivam da zajednički skrbimo o ovom objektu kako bi nam svima dugo bio na korist”, poručio je Penava.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blaževac rekla je kako je objekt vukovarskog plivališta, da bi zadovoljio i natjecateljske kriterije uz dimenzije samoga bazena morao zadovoljiti i čitavi niz drugih kriterija.

“Veliku ulogu u tome imao je i Tomislav Karlo, hrvatski plivač i tajnik Hrvatskog plivačkog saveza koji je svojim velikim znanjem i iskustvom pridonio da vukovarski bazen ima u Hrvatskoj trenutačno najbolji status u certificiranoj opremi za održavanje natjecanja”, navela je Blažević.

Dodala je kako će Fond sa 3,5 milijuna kuna godišnje sufinancirati troškove održavanja bazenskog kompleksa, a koji se procjenjuju na oko 4,5 milijuna kuna.

Plivalište se sastoji od dvoranskog plivališta 50 puta 25 puta 2 metra, čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna te od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište) čija je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.

Ministrica regionalnog razvija i fodnova EU Gabrijela Žalac prije svečanosti otvorenja bazena susrela se s gradonačelnikom Penavom s kojim je u njegovom uredu razgovarala o projektima obnove i razvoja grada Vukovara.