fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovar film festival prvi i jedini filmski festival u Hrvatskoj s prestižnom oznakom EFFE Label

Među 19 hrvatskih festivala koji su zaslužili oznaku EFFE 2017. – 2018. Europskog udruženja festivala i Europske komisije za kulturno djelovanje, kao prvi i jedini filmski festival u Hrvatskoj našao se Festival podunavskih zemalja – Vukovar film festival, koji će od 21. do 26. kolovoza 2017. doživjeti svoje 11. izdanje.

EFFE Label za 2017. i 2018. godinu kao oznaku izvrsnosti u području kulture na razini Europe zaslužilo je ove godine 715 festivala iz 39 zemalja. U tom društvu boje Hrvatske brane Đakovački rezovi, Dubrovačke ljetne igre, FAKS, Hartera, Cro Patria, Đakovački vezovi, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Jazz.hr, Karlovac Dance Festival, MAGfestival, Muzički biennale Zagreb, Samoborska glazbena jesen, Sedam dana stvaranja, Tjedan suvremenog plesa, Varaždinske barokne večeri, Visualia Festival, Zagreb Book Festival i kao filmski ‘adut’ – Vukovar film festival.

Budući da EFFE oznaku dobivaju festivali koji se ističu iznimnom umjetničkom kvalitetom te imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a bira ih posebno stručno povjerenstvo EFFE festivalske zajednice koju je osnovalo Udruženje europskih festivala (European Festivals Association), Vukovar film festival se pozicionira na mapi najboljih i najkvalitetnijih domaćih kulturnih događanja.